Teknoloji

Facebook Instagram için görsel arama özelliği geliştiriyor

facebook instagram

Facebook Instagram için yeni bir görsel arama teknolojisi üzerinde çalışıyor. Bu yeni teknoloji, Instagram’daki alışveriş deneyimini kuvvetlendirmek için kullanılacak. Facebook’taki bir sesli sohbet odasında konuşan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, kamera tabanlı arama araçları geliştirme sürecinin ilk aşamalarında olduklarını belirtti.

Instagram’ın görsel arama özelliğinin Snapchat ve Pinterest’inkine benzer bir şekilde işlemesi bekleniyor. Her iki platform da görsel arama teknolojisine ciddi anlamda yatırım yapmıştı.

Zuckerberg, görsel arama teknolojisinin Instagram’da nasıl kullanılabileceği konusunda iki örnek verdi. Instagram’da gezinirken görülen bir ürünün uygulama içinde farklı yerlerde aranabilmesi ve kullanıcıların kamera ya da film rulosundaki görseller üzerinden ürün araması yapabilmesi Facebook CEO’sunun verdiği örnekler arasında yer alıyor.

Zuckerberg, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Hoşunuza giden bir şey bulduğunuzda üzerine dokunup benzer ürünleri Instagram’daki diğer mağazalar üzerinde görebileceksiniz. Görsel arama, Instagram’da fotoğraflar üzerinden alışveriş yapmayı ciddi anlamda kolaylaştırabilir.”

Mark Zuckerberg, Instagram için görsel arama teknolojisinin yanı sıra Facebook Mağazaları’nın yakında Marketplace ve WhatsApp’a geleceğini de duyurdu. Ürün kataloglarını WhatsApp’a yerleştirmeye daha önceden başlayan Facebook, mağazaların burada vitrin oluşturmasını mümkün kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER