Teknoloji

Facebook’tan İngiltere seçimleriyle ilgili tepki çekecek karar

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu

Facebook politikacılar tarafından verilen reklamların doğruluğunun kontrol edilmeyeceğini daha önce açıklamıştı. Sosyal ağın bu tartışmalı kararı yakında önemli bir testten geçecek. Facebook, 12 Aralık’ta gerçekleşecek İngiltere milletvekili seçimlerinden önce adaylar tarafından verilen reklamlar için bilgi doğrulaması yapmayacağını belirtti.

Sosyal medya devi, sadece verilen reklamlarda şiddeti öven içeriklerin bulunup bulunmadığını kontrol edecek. Leave.EU tarzı gruplar da yine mercek altında olacak. Ancak bu noktaların dışında reklamların güvenilirliği konusunda görenlerin şüpheciliği dışında bir kontrol mekanizması bulunmayacak.

Facebook İngiltere kararıyla risk alıyor

Facebook’un bu kararı, özellikle sosyal ağ hakkında çeşitli incelemeler yürüten kuruluşların tepkisini çekiyor. İngiliz parlamentosunda Facebook’un uygulamalarını soruşturan komitenin başındaki isim olan Damian Collins, konuyla ilgili olarak CNN’e açıklamalarda bulundu. Collins, insanların sadece para ödediği için yalan bilgi yaymaya hakkının olmadığını belirtti. İngiliz milletvekili, Facebook’ta küresel işlerden sorumlu başkan yardımcılığına getirilen eski İngiliz politikacı Nick Clegg‘in pozitif bir fark yaratamadığını da sözlerine ekledi.

İngiltere parlamento seçimi oldukça kısa bir takvim içinde yapılacak. Facebook’un bu denli hassas bir ortamda gerçekleşecek seçimlerde bilgi doğrulaması yapmayacak olması riskli bir karar olarak değerlendirilebilir. İngiltere seçiminde yaşanacak olası bir problem ise 2020’de yapılacak ABD başkanlık seçiminden önce Facebook’un başının biraz daha ağrımasına sebep olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER