Manşetler

Facebook ilk çeyrek gelirlerini açıkladı

facebook instant articles

Facebook, yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen halka arzın öncesinde, ilk çeyrek gelirlerinin de yer aldığı güncellenmiş S-1 formunu ABD’nin SPK’sı olarak tanımlayabileceğimiz Securities and Exchange Comission’a (SEC) iletti.

Bir yıl önceki ilk çeyrek rakamları ile karşılaştırıldığı zaman, şirketin gelirlerinin gözle görülür bir biçimde arttığı görülüyor. 2011’in ilk çeyreğinde 731 milyon dolar olan ilk çeyrek geliri, 2012’de 1.06 milyar dolara ulaşmış durumda. Şirketin net geliri ise çok az miktarda gerileyerek 233 milyon dolardan 205 milyon dolara inmiş durumda. Kârlılığın azalmasının sebebi olarak ise bir çok şey gösterilmiş durumda. Operasyonel ve yönetimsel maliyetler, pazarlama ve Ar-Ge gibi kalemler bu sebepler arasında yer alıyor. Sosyal paylaşım sitesinin aylık aktif kullanıcı sayısı ise, % 32 oranında bir artış ile, 680 milyondan 901 milyona yükselmiş durumda. Günlük aktif kullanıcı sayısının ise 526 milyon olduğu belirtildi.

Her ne kadar Facebook, Instagram’ı nisan ayı içinde satın alsa da ve bu satış ilk çeyrek sonuçları arasında değerlendirilmese de S-1 dosyasında bu satışa dair de ilginç bilgiler yer alıyor. Şirketin Instagram’ı 300 milyon dolar nakit ve yaklaşık 23 milyon adet Facebook hissesi karşılığında belirtildi. Satışa 1 milyar dolar fiyat biçildiği göz önüne alındığı zaman, tek bir hissenin yaklaşık değeri 30 doların biraz üstü olarak hesaplanıyor. Halka arz ile birlikte bu rakamın daha da artması bekleniyor.

İlgili – Business Insider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER