Eğlence

Facebook ile arasındaki bağları zayıflatan Zynga’nın hisseleri de değer kaybediyor

Zynga ile Facebook arasındaki ilişkiler eskisi gibi değil, bu da Zynga’nın hisse senetlerinin değerine olumsuz bir şekilde yansıdı. İki şirket arasındaki anlaşmanın sızan detaylarına göre bağlar eskisi kadar kuvvetli değil. Bu durum Zynga’nın borsada işlem gören hisselerinin yüzde 7 oranında düşüş görmesine neden oldu.

Sızan anlaşma şartlarına göre Zynga bundan böyle oyunlarını sadece Facebook üzerinde sunma gibi bir şarta bağlı olmayacak, öte yandan Facebook’a özel oyun da sağlamayacak. Buna ek olarak şirketin ürünlerinde Facebook reklamları bulundurma gibi bir zorunluluğu da olmayacak. Öte yandan Facebook tarafı da sosyal ağ üzerinde sunmak üzere kendi oyunlarını geliştirebilecek, ne var ki, Facebook böyle bir işe niyetli olmadığını kaydetti.

Yukarıdaki şartlar Zynga ile Facebook arasındaki sıkı bağların biraz zayıfladığı anlamına geliyor. Zynga’nın şu anki değerini kazanmasında hiç şüphesiz Facebook’un büyük katkısı olmuştu. Oyun stüdosunun ürünleri özel olarak sadece Facebook’ta sunuluyor ve sosyal ağın kullanıcıları da bunlara büyük ilgi gösteriyordu. Aralarında simbiyotik bir ilişki vardı. Facebook da Zynga’nın gelirlerinden belirli bir payı kasasına koyuyordu. Ancak Facebook’un kasasına giren Zynga payı geçen bir yılda yüzde 50’ye varan oranda azalmıştı.

Zynga cephesinden son zamanlarda pek iyi haberler gelmiyor. Ekim ayı sonlarına doğru şirket sessiz sedasız işten çıkarmalar yapmıştı. Üstelik bu işten çıkarma apar topar gerçekleşmiş, kovulan çalışanlara eşyalarını toplamaları için sadece iki saatlik bir süre tanınmıştı. Bunun yanı sıra şirketin ikinci çeyrek yıldaki zararı da 23 milyon doları bulmuştu.

İlgili >> Zynga

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER