Teknoloji

Facebook iki faktörlü kimlik doğrulama yöntemini mobil uygulamalarına açıyor

facebook haber
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, perşembe günü yayınladığı blog yazısında, mobil cihazlarda iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) için fiziksel güvenlik anahtarları desteğini genişlettiğini duyurdu. Sosyal ağ platformu, 2017’den beri masaüstü sürümü için güvenlik anahtarlarını destekliyor. Ancak dün itibarıyla, iOS ve Android uygulamalarını kullananların da hesaplarını güvence altına almak için bunlardan yararlanmalarına izin verecek.

İki faktörlü kimlik doğrulama, çevrimiçi hesaplar için başka bir destek katmanı daha sağlıyor. Kullanıcıların parolaları ve ek bir bilgi parçasıyla, bu genellikle üçüncü taraf bir sistem tarafından oluşturulan sayısal bir kod oluyor, oturum açmasını gerektirir. Her iki bilgi parçası olmadan, birisinin şifrenize sahip olsa bile hesabınıza erişmesi çok daha zordur.

Facebook’un blog gönderisinde, “Hangi cihazı kullanırlarsa kullansınlar, hesaplarının güvenliğini artırmak için herkesin fiziksel güvenlik anahtarlarını kullanmayı düşünmesini şiddetle tavsiye ediyoruz.” deniliyor.

Cihazınıza USB veya Bluetooth kullanılarak bağlanan fiziksel güvenlik anahtarları, çevrimiçi hesapları korumanın en iyi yolu olarak kabul edilir. Kimlik doğrulayıcı uygulamaları veya SMS uyarıları gibi diğer yöntemler, kullanıcıların yazması için kodlar oluşturur, ancak kodlar potansiyel olarak erişim arayan kötü niyetli bir üçüncü taraf tarafından ele geçirilebilir. Bir kullanıcı, kendisinde veya yakınında tutması gereken anahtar cihazını bilgisayarına bağladığında ise, kimliğini doğrular ve oturum açmasına izin verir.

Twitter, bu haftanın başlarında, gelecekteki bir güncelleme iki faktörlü kimlik doğrulamanın etkin olduğu hesapların güvenlik anahtarlarını tek kimlik doğrulama yöntemi olarak kullanmalarına izin vermeyi planladığını söyledi. Şu anda, Twitter kullanıcıları yedek olarak bir güvenlik anahtarı ve ikinci bir 2FA yöntemi kullanabilir.

İLGİLİ HABERLER