Teknoloji

Facebook kullanıcılarının görecekleri içeriklere karar vermesini kolaylaştırıyor

facebook

Facebook kullanıcılarının ana sayfalarında görecekleri içerikler konusunda söz sahibi olmalarını kolaylaştıracak değişiklikleri hayata geçiriyor. Yapılan değişiklikler sayesinde kullanıcıların kendilerine daha fazla hitap edece içeriklerle karşılaşmaları hedefleniyor.

Meta’dan yapılan açıklamada, gerçekleştirilen değişikliklerle sosyal medya platformunun ana akışının kullanıcıların tercihlerine daha “uygun” hâle gelmesinin hedeflendiği belirtildi. Artık kullanıcılar her paylaşımın altında “Daha fazla göster” ve “Daha az göster” yazılı iki buton görecek. Bu butonlarla verilecek geri bildirimler, sosyal ağın algoritmasının o kullanıcıya göstereceği içerikleri ayarlamasına yardımcı olacak.

Buna ek olarak, Facebook’ta her paylaşıma bir sıralama puanı verilecek. “Daha fazla göster” seçeneğine tıklatıldığında o içeriğin ve ilgili içeriklerin puanı geçici olarak yükseltilecek. “Daha az göster” seçeneği ise o içeriğin puanını düşürecek. Bu puan akışta görülecekleri belirlemeye yardımcı olacak.

Meta’dan yapılan açıklamada, akış sıralamasına doğrudan geri bildirim sağlanmasıyla yapay zekâ sistemlerinin daha akıllı ve daha tepkisel hâle geleceği belirtildi.

Facebook kullanıcıları “Daha fazla göster” ve “Daha az göster” butonlarını ilk başta her paylaşımın altında görmeyecek. Ancak paylaşımlardaki üç nokta ikonuna dokunarak bu seçeneklere ulaşmak mümkün olacak. Sosyal ağ böylelikle kullanıcıların bu yeni özelliğe daha kolay alışabilmesini hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER