Teknoloji

Facebook içerik geliştiricileri için kesenin ağzını açıyor

facebook

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram ve Facebook’taki içerik geliştiricilerini desteklemek için 1 milyar dolardan fazla yatırım yapacaklarını açıkladı. Sosyal medya devi böylelikle içerik geliştiricilerini kendisine çekerken, kullanıcı tabanını da korumayı hedefliyor.

Mark Zuckerberg, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Milyonlarca içerik geliştirici için en iyi platformu inşa etmek istiyoruz. Bu nedenle Instagram ve Facebook’taki içerik geliştiricileri için 1 milyar dolardan fazla yatırım yapacağız. Geliştiricilere destek vermek bizim adımıza yeni bir şey değil. Zaman içinde bunu geliştireceğimiz için heyecanlıyım. Yakında daha fazla detay paylaşacağız.”

Facebook’un açıklamasında ise şu ifadeler yer alıyor: “Bu yatırım, koşulları karşılayan geliştiriciler için yeni prim programları içeriyor. Bunun için bizim kreatif ve parasallaştırma araçlarımızı kullanarak belli noktalara ulaşmak gerekiyor. Aynı zamanda içerik geliştiricilerine başlangıçta da destek olacağız. Hedefimiz geliştiricilerin uygulamalarımızda uzun soluklu ve sürdürülebilir başarılar elde etmesini sağlamak.”

Instagram’daki içerik geliştiricileri için prim desteğinin dağıtımı yaz bitmeden başlayacak. Hâlihazırda sadece canlı yayınlarında reklam gösterimini kabul eden geliştiricilere prim ödemesi yapılıyor. Buna ek olarak, oyun temalı yayın yapan yayıncılara da “Yıldızlar” isimli program kapsamında maddi destek veriliyor.

Instagram’da prim ödemesi alacak ilk geliştirici grubu davet yoluyla belirlenecek. Geliştiriciler videolarına IGTV reklamı yerleştirmeleri için teşvik edilecek. Buna ek olarak, canlı yayınlarında belli rozet kilometre taşlarına ulaşanlara da prim ödemesi yapılacak. Reels için de bir prim programı uygulanacak.

Facebook ve Instagram, TikTok’un son birkaç yıldaki etkileyici büyümesinin etkisini hissetmişti. Şirket daha fazla kullanıcıyı platformlarına çekerek etkileşimi artırmayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER