Manşetler

Facebook’un başı şimdi de “çirkin gerçek” yazışması nedeniyle dertte

facebook hizmet türkiye

facebookDünyanın en büyük sosyal ağı Facebook için işler şu sıralarda pek de iyi gitmiyor. Cambridge Analytica skandalı nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan şirketin başına bir dert daha açılmış gibi görünüyor. İnternete sızan bir iç yazışmada bir şirket yöneticisinin “çirkin gerçek şu ki” diye başlayarak büyüme için her yolun mübah olduğunu belirtmesi, sosyal ağın başını biraz daha ağrıtacak gibi görünüyor.

2016 tarihli iç yazışmadaki dikkat çeken ifadelerin altında şirketin yöneticilerinden Andrew Bosworth’ün imzası bulunuyor. Bosworth, işin sonunda tehditler veya terör saldırıları sonucunda ölüm olsa bile, sosyal ağın büyümesinin her şeyden önemli olduğunu belirtiyor.

Yazışmanın internete sızmasının ardından hem şirketin kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, hem de tartışmalı ifadelerin asıl sahibi Andrew Bosworth birer açıklama yaptılar. Her iki isim de yazışmada geçen ifadelerin şirketin gerçek felsefesini yansıtmadığını dile getirdi.

Söz konusu yazışma, ilk olarak Buzzfeed tarafından yayınlandı. Sosyal ağın Haber Kaynağı’nın arkasındaki beyinlerden biri olan Bosworth, 2006’dan bu yana şirketin farklı kademelerinde görevler üstlendi. Tecrübeli yönetici hâli hazırda sanal gerçeklik odaklı çalışmalar yürütüyor.

Bosworth, iç yazışmanın sızmasının ardından Twitter hesabı aracılığıyla bir açıklama yaptı. Mesajda dile getirdiği fikirleri benimsemediğini belirten Bosworth, ekip içinde bir fikir tartışmasını körüklemek adına söz konusu ifadeleri kullandığını dile getirdi.

https://twitter.com/boztank/status/979478961582325760

Bosworth, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Böyle zor konular etrafında tartışmak da bizim işimizin bir parçası. Bunu hakkıyla yapabilmek için de en kötü fikirleri bile değerlendirmemiz gerekiyor.”

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ise sızan iç yazışmayı şu sözlerle değerlendirdi: “Bosworth kışkırtıcı şeyler söyleyen, yetenekli bir lider. Dile getirdikleri Facebook’ta, ben dahil, pek çok kişinin karşı olduğu fikirler. Hedefe giden yolda her şeyin mübah olduğuna hiçbir zaman inanmadık.”

İLGİLİ HABERLER