Manşetler

Facebook Home’un ön sürümü internete sızdı, Nexus 4 ve Nexus 7’ye de yüklenebiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

MoDaCo Facebook Home’un ön sürümü niteliğinde bir sürümü sızdırdı. 12 Nisanda Google Play Store üzerinden yayınlanması planlanan Facebook’un yeni başlangıç ekranı başlangıçta beş farklı cihaz ile uyumlu olacak, ancak MoDaCo’nun belirttiğine göre bu ön izleme sürümü aralarında Google’ın Nexus 4 akıllı telefonu ve Nexus 7 tabletinin de bulunduğu geniş yelpazedeki cihazlarda çalışabilecek.

facebook-home-nexus-7-080413

Ne var ki, bazı pürüzler de yok değil. Örneğin Facebook’un “Sohbet Balonları” olarak adlandırdığı özellik çalışmıyor, ayrıca desteklenen en yüksek ekran çözünürlüğü de 1280 x 768. Bu ön sürümü yüklemek için Android’in ayarlar menüsü altında bulunan bilinmeyen kaynaklardan yükleme özelliğini etkinleştirmek yeterli. Ne de olsa beta uygulamaları “root” gibi işlemler yapmayı gerektirmiyor, üstelik telefonun karşılaştığı riskin de en az seviyede olmasını bekleyebiliriz. Yine de, ön sürüm niteliğinde bir yazılımı cihazda çalıştırmak en kararlı kullanıcı deneyimini sunmayacaktır.

 

Facebook Home’un neye benzediğini görmek için birkaç gün daha sabretmeyi göze alamayanlar yazının devamından ön sürümü ve yükleme yönergelerini edinebilirler.

İlgili >> MoDaCo

[Görsel – Roberto Branni]

İLGİLİ HABERLER