Manşetler

Facebook Home Google Play’de yayınlandı, henüz Türkiye’den indirilemiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz hafta içinde duyurusu gerçekleştirilen Facebook’un sosyal ağ özelleştirmelerine odaklanmış Android başlangıç ekranı Facebook Home kullanıcılarla buluşmaya başladı. Şu an için saadece ABD’deki Facebook kullanıcıları tarafından indirilebilen Facebook Home’un küresel çapta yaygınlaşması biraz daha zaman alacak. Şu anda Google Play Store’da Facebook Home uygulamasına özel sayfayı, Türkçe açıklamalarıyla birlikte bulabilirsiniz. Ancak bu uygulamanın Türkiye için desteklenmediğini görecek ve doğal olarak telefonunuza indiremeyeceksiniz.

facebook-home-130413

Facebook Home şu an için HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S III ve Samsung Galaxy Note II gibi üst sınıf Android telefonlarına sunuluyor. HTC One ve Samsung Galaxy S4 de piyasaya çıkışlarıyla birlikte Facebook Home’u destekleyen akıllı telefonlar arasında yer alacak. Bu arada başlangıçta Facebook Home’un yüklü olarak geldiği HTC First de dün itibariyle ABD’deki müşterilerle buluşmaya başladı. Bu telefonun da ilerleyen zamanlarda ABD dışındaki ülkelere gelmesi bekleniyor.

Home, kendi çatısı altında barındırdığı uygulamalarla Android telefonunu gerçek anlamda bir Facebook telefonuna dönüştürüyor. Kapak Akışı olarak adlandırılan bir uygulama ana ekran ve kilit ekranını değiştiriyor, arkadaşlarınızın sosyal ağ üzerinde neler yaptığını herhangi bir uygulamayı açmadan veya ekran kilidini açmadan görme fırsatı sunuyor. Sohbet Balonları ise konuşmakta olduğunuz kişilerin küçük resimlerini hangi uygulama açık olursa olsun, ekranın bir köşesinde görmenize izin veriyor. Sohbet Balonları sadece Facebook üzerinden mesajlaşmayı desteklemekle kalmıyor, SMS üzerinden gerçekleştirilen konuşmaları da destekliyor. Bu arada Facebook güncellediği Messenger uygulamasına da Sohbet Balonları özelliğini ekledi.

İlgili >> Facebook Home, Google Play

İLGİLİ HABERLER