Teknoloji

Facebook Home Google Play üzerinde 1 milyon indirme rakamına ulaştı

Facebook geçtiğimiz ay yayınladığı yeni Android arayüzü Facebook Home’un Google Play üzerinde 1 milyon indirme rakamına ulaştığını açıkladı. Sosyal paylaşım sitesi Facebook Home ile arkadaşları akıllı telefonda merkeze alıp ön plana çıkarmayı hedeflemiş ve Android’in geleneksel kilit ekranına içeriği getirmişti.

facebook-home-130413

Şirket Facebook Home’u nisan ayının ilk günlerinde tanıtmış, birkaç cihazla uyumlu olan arayüz 12 Nisan tarihinde yayınlanmıştı. 10 gün içinde 500 bin indirme rakamına ulaşan Facebook Home, bir ay içinde de 1 milyon indirme rakamına ulaşmayı başardı. Söz konusu indirme rakamına ulaşılmasında aslan payını Facebook’un kendi içinde yaptığı yoğun reklam yayınına vermek gerekiyor. Şirket Facebook Home’un indirme rakamlarının cihazlara göre olan dağılımınıysa açıklamadı. Halihazırda HTC One, HTC One X, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S4 ve Samsung Galaxy Note II gibi cihazlar Facebook Home’u destekliyor. Google Play’de notu pek parlak olmayan Facebook Home’da kullanıcıların genellikle uygulamadaki kısıtlama ve problemlerden şikayet ettikleri görülüyor.

Facebook Home’u güncel tutma sözü veren sosyal ağ, arayüz için ilk güncellemeyi de geçtiğimiz saatlerde yayınladı. Facebook’un mühendislik direktörü Cory Ondrejka, güncellemenin büyük değişiklikler içermediğini, sadece bazı hataları düzelttiğini dile getirdi. Facebook’tan yapılan açıklamada önümüzdeki güncellemelerde Home’a Sohbet Balonları ve uygulama organizasyonuyla ilgili yeni özelliklerin ekleneceği belirtilirken, desteklenmeyen cihazlara çeşitli yöntemlerle Facebook Home yükleyen kullanıcılara yönelik engellemenin kaldırılacağı ifade edildi.

İlgili >> CNET, Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER