Manşetler

“Facebook Home” sızdı, Android için alternatif bir başlangıç ekranı geliyor

Facebook yarından sonra düzenleyeceği basın toplantısında muhtemelen gerçek anlamda bir “Facebook telefonu”nun duyurusunu gerçekleştirecek. Android Police sitesi HTC tarafından üretilecek olan bu cihazın sistem yazılımına erişim fırsatı bulmuş ve detayları hazırladığı bir yazıyla paylaşmış.

facebook-home-baslangic-020413 (580 x 480)

Facebook Home olarak adlandırılan özel bir ana ekran HTC Sense 4.5 kullanıcı arayüzü ve Android 4.1.2’nin üzerinde çalışıyor. HTC’nin ürettiği bu yepyeni Facebook telefonunda yine yepyeni bir telefon olan HTC One’daki gibi Sense 5 yerine Sense 4.5 kullanıcı arayüzüne yer verilmesi biraz ilginç görünüyor. Ancak cihazın barındırdığı teknik donanım ve üstünde çalışacak Facebook Home kullanıcı arayüzünün getireceği yük göz önünde bulundurulduğunda verilen bu kararı biraz daha anlayışla karşılayabiliriz.

Android Police sitesine göre söz konusu Facebook Home başlangıç ekranı HTC Myst kod adıyla anılan orta seviye bir Android telefonunda gelecek. Sitenin belirttiğine göre, söz konusu cihazda 4.3 inç 720p ekran, 1 GB RAM, 5 megapiksel kamera, çift çekirdekli Snapdragon S4 MSM8960 işlemci gibi teknik özellikler bulunacak. Tabii ki, HTC Myst şu an için hâla dedikodu safhasında duruyor, gerçeklik safhasına girip girmeyeceğini önümüzdeki perşembe akşamı görmüş olacağız.

facebook-home-logo-020413

Ne yazık ki, Android Police tayfası elde ettikleri yazılıma Facebook hesabıyla giriş yapamamış. Çünkü söz konusu ROM sadece Facebook çalışanlarının yapacağı kullanıcı girişlerine izin veriyormuş. Bu da Facebook Home’un gerçek anlamda nasıl bir kullanıcı deneyimi sunduğunun hâlâ gizemini koruduğunu gösteriyor. Ne var ki, Facebook Home başlangıç ekranı mevcut Facebook uygulamasının Android’in başlangıç ekranına entegre edilmiş bir türevi gibi görünüyor. Facebook Home işletim sisteminin özüne çok fazla müdahale etmiyor, sadece kullanıcının cihazla olan etkileşimde birtakım farklılıkların oluşmasını sağlıyor.

Bu arada Android Police sitesi Facebook Home’un sadece HTC cihazında çalışmakla kalmayıp başka telefonlarda da çalışacak şekilde dağıtılacağını iddia ediyor. Sitenin rastladığı buluntular arasında uygulamanın Google Play üzerinden dağıtılacağına dair bir işaret de yer alıyor.

İlgili >>Android Police

[Görsel – Android Police]
İLGİLİ HABERLER