Teknoloji

Facebook hizmet koşullarını değiştirmezse AB tarafından cezalandırılabilir

facebook hizmet türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook hizmet koşullarını Avrupa Birliği‘nin tüketici kurallarına göre yenilemediği takdirde yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir. Reuters’in haberine göre, AB geçtiğimiz şubat ayında Facebook’tan hizmet koşullarını kısa süre önce yenilenen AB standartlarına uygun biçimde güncellemesini istedi. Ancak aradan geçen 7 aylık sürece rağmen, sosyal paylaşım sitesi AB’nin beklediği güncellemeyi yapmadı.

Facebook hizmet koşullarında şubat ayında değişikliğe gitmiş olsa da, AB yetkilileri yapılan değişikliklerin yeterli olduğuna inanmıyor. AB tarafından konuya ilişkin olarak o dönemde yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanılmıştı: “Google‘ın yapmayı taahhüt ettiği değişiklikler tüketici organizasyonları tarafından talep edilenlerle örtüşüyor gibi görünüyor. Facebook ve özellikle Twitter ise içerik çıkarma ve kontrat sonlandırma gibi konulardaki sorumluluklarına kısmen değinen değişiklikler gerçekleştiriyor.”

Avrupa Birliği, Facebook’un tüketici haklarını daha etkin biçimde korumasını istiyor. Birliğin talepleri arasında çevrimiçi bir satın almadan vazgeçebilmek ve Facebook’u ilgilendiren davaları genel merkezinin bulunduğu Kaliforniya yerine Avrupa’da açabilmek gibi istekler bulunuyor. Avrupa Birliği, Facebook’un platformunun kötü işlediği zamanlardaki yasal sorumluluğu konusunda da daha kullanıcı dostu kurallar uygulamasını istiyor.

Facebook hizmet koşullarında daha kapsamlı değişiklikler yapması konusunda AB’den gelen talebe henüz karşılık vermiş değil. Ancak yaptırımla karşılaşma tehlikesi nedeniyle şirketin değişiklikler için harekete geçmiş olması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER