Teknoloji

Facebook Hindistan’da yeni bir Wi-Fi servisini test ediyor

facebook yapay zekâ yuz tanima
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook hindistanFacebook son dönemde küresel çapta internet erişimini yaygınlaştırmak ve böylelikle kullanıcı sayısını artırma yönünde yoğun çalışmalar yapıyor. Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan, Facebook’un bu yöndeki amaçlarında önemli bir yer teşkil ediyor. Sosyal paylaşım sitesinin ülkedeki internet erişiminin kapsama alanını genişletmek için attığı son adım ise “Express Wifi” isimli program oldu.

Express Wifi ile Facebook yerel internet servis sağlayıcılarına ve girişimcilere kırsal alanlara bağlantı hizmeti götürmelerine yardımcı olacak bir yazılım sunacak. Bu bölgelerde Wi-Fi bağlantı noktaları aracılığıyla internete erişilebilecek. BBC’de yer alan habere göre, Hindistan’ın devlet kontrolündeki telekomünikasyon şirketiyle birlikte yürütülen deneme sürecinde kırsal bölgelere 125 adet internet bağlantı noktası yerleştirildi.

Facebook Hindistan’da internet erişimini yaygınlaştırmak için ikinci denemesini yapıyor

Facebook daha önce de Free Basics adını taşıyan programıyla Hindistan’daki internet erişimini yaygınlaştırmak için girişimde bulunmuştu. Belli internet sitelerine herhangi bir bağlantı ücreti olmadan erişme fırsatını sağlayan program, net tarafsızlığına aykırı olduğu gerekçesiyle Hindistan’ın telekomünikasyon sektörünü düzenleyen kurum tarafından geçtiğimiz şubat ayında durdurulmuştu.

Facebook o dönemde en üst ağızdan yaptığı açıklamalarla Hindistan’da alınan karardan duyduğu memnuniyetsizliği kamuoyuyla paylaşmıştı. Express Wifi, Facebook’un Hindistan pazarına yönelik hedeflerinden vazgeçmeyeceğini gösterdi. Sosyal paylaşım sitesinin yeni projesinde devlet destekli telekomünikasyon şirketiyle birlikte çalışması, sürecin bu sefer sağlama alındığının bir göstergesi olarak da nitelenebilir. Projenin Facebook’a neler getireceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER