Teknoloji

Facebook Hikayeleri içinde reklam dönemi başlıyor

facebook
facebook hikayeleri
Facebook Hikayeleri ilk bakışta sosyal ağın kullanıcıları tarafından pek ilgi görmemişti. Ancak mevcut durum, sosyal ağın yeni bir hamle yapması için yeterli olmuşa benziyor.

Facebook Hikayeleri henüz sosyal ağın kullanıcıları tarafından benimsenmiş değil. Ancak bu durum Facebook’un formata olan bağlılığını etkilememiş gibi görünüyor. Sosyal ağın günlük aktif kullanıcı sayısı 150 milyonu bulan hikaye özelliği içinde reklam göstermeye başlayacağı konuşuluyor.

TechCrunch’ta yer alan habere göre, ilk olarak ABD, Brezilya ve Meksika’daki Facebook kullanıcıları arkadaşlarının veya takip ettikleri sayfaların hikayelerinin arasında reklamlar görecek. 5 ila 15 saniye uzunluğundaki bu reklamlar kullanıcılar tarafından geçilebilecek.

Hikayeler içinde gösterilecek reklamlara ekstra bir bağlantı yerleştirmek ilk etapta mümkün olmayacak. Ancak daha sonrasında Facebook’un bu özelliğin de önünü açması bekleniyor.

Facebook Hikayeleri içinde gösterilecek reklamlarla markalara kendilerini tanıtmaları için ekstra bir mecra daha sağlamış olacak. Markalar Instagram Hikayeleri’ne veya Facebook’un Haber Kaynağı’na verdikleri reklamları diledikleri takdirde birkaç küçük dokunuş yaparak Facebook’un hikaye bölümüne taşıyabilecek. TechCrunch’ın haberine göre, şirketlere hikaye bölümde gösterdikleri reklamların etkisini ölçmeleri için daha fazla istatistik sunulacak. Hikayelerin geleneksel akışlara kıyasla daha çok ilgi gördüğünü düşününce Facebook’un daha fazla gelir için reklamları hikayelere taşıması mantıklı bir hamle gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER