Teknoloji

Facebook Hikayeleri herkes tarafından görüntülenebilecek

facebook hikaye

facebook hikayeleriFacebook Hikayeleri geçtiğimiz mart ayında kullanıma sunulmuştu. Sosyal paylaşım sitesi, Snapchat’ten esinlenerek geliştirdiği bu özelliğin yapısında önemli bir değişikliğe gitti. Facebook kullanıcıları bundan böyle herkes tarafından görüntülenebilecek hikayeler paylaşabilecek.

Facebook’un çatısı altındaki Instagram, hikayelerin herkes tarafından görüntülenmesine izin veriyor. Farklı bir ayar yapılmadığı takdirde hikayeler herkese açık olarak paylaşılıyor. Facebook’ta ise hikayeler sadece kişilerin arkadaşları veya takipçileri tarafından görüntülenebiliyordu.

Sosyal paylaşım sitesinin değişikliğini ortaya çıkaran kişi, sosyal medya araştırmacısı Carlos Gil oldu. Facebook daha sonrasında TechCrunch sitesine gönderdiği bir açıklamayla yeni özelliğini doğruladı. Yapılan açıklamada, hikayelerin herkese açılabilmesinin birkaç hafta önce dağıtıma çıktığı belirtildi.

Facebook’un bu değişikliğinin temelinde hikayelerin daha fazla kişi tarafından kullanılabilmesi yatıyor. Instagram hikayeleri geniş bir kitle tarafından benimsense de, Facebook’un hikaye özelliği için böyle bir şey söylemek pek mümkün değil.

Facebook Hikayeleri değişiklikle daha fazla kişiye ulaşabilecek mi?

Facebook hikayelerin herkese açılabilmesi sayesinde özelliğin kullanımını artırmayı amaçlıyor. Bu yeni yaklaşımla birlikte kullanıcılar takip ettikleri ünlülere, sporculara ve gazetecilere ait hikayeleri de rahatlıkla görüntüleyebilecek. Ancak bunun için öncelikli olarak Facebook’un daha fazla kişiyi hikaye kullanmaya ikna etmesi gerekiyor.

Hikayeleri herkese açık hâle getirebilmek için kullanıcıların önce çektikleri fotoğraf veya videonun görüntülendiği ekrandaki üç nokta ikonuna dokunması gerekiyor. Buradaki hikaye ayarları üzerinden “Herkese Açık” seçeneği işaretlendiğinde paylaşım tüm kullanıcılar tarafından görüntülenebilecek.

İLGİLİ HABERLER