Teknoloji

Facebook hikaye özelliği üzerinden etkinlik paylaşımını mümkün kılıyor

facebook

Facebook tarihinin en zorlu dönemlerinden birinden geçmeye devam ediyor. Veri gizliliği, yanlış bilgilendirme ve yalan haber kaynaklı skandallarla zor zamanlar geçiren sosyal ağın demokratik toplumlardaki çürütücü etkisi de daha sık tartışılmaya başlamıştı.

Genç kullanıcılar Instagram gibi daha popüler mecralar için platformu terk ederken, Facebook’un etkinlik özelliği hâlâ önemini korumayı sürdürüyor. Doğum günü, konser, büyük ölçekli buluşma gibi aktiviteler hâlâ sosyal ağ üzerinden rahatlıkla organize edilebiliyor. Markaların ve etkinlik organizatörlerin platformdaki belirgin varlığı da Facebook’un bu yönünü korumasını sağlıyor.

Facebook da bu önemin farkında görünüyor. Şirket, kullanıcılarına hikaye özelliği aracıyla etkinlik paylaşımı imkanı sunarak kullanıcılarının etkinlikleri paylaşmasını veya dikkatlerini çekebilecek etkinlikleri daha rahat bulmasını kolaylaştırıyor. Sosyal ağ bu imkanı ilk olarak ABD, Brezilya ve Meksika’da iOS ve Android uygulamaları üzerinde test ediyor.

Facebook’un bu yeni özelliği sayesinde kullanıcılar etkinlik detaylarını arkadaşlarına çok daha rahat sunabiliyor. Dokunulabilir çıkartmalarla etkinlik detayları ön plana alınabilirken, hikayeleri görenler de hikaye üzerinden etkinliğe katılacaklarını veya ilgilendiklerini belirtebiliyor. Hikayelerde etkinlik sayfasına giden bir bağlantı da bulunuyor. Buna ek olarak, yine hikaye üzerinden etkinliğe katılacak arkadaşlarla Messenger üzerinde bir grup sohbeti başlatılabiliyor.

Facebook, Instagram dışındaki mecralarda hikaye özelliğinden bir verim alabilmiş değil. Ancak etkinliklerle yapılan bu birleşimin Facebook’a aradığı ivmeyi kazandırması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER