Teknoloji

Facebook hikaye özelliğini Messenger Day ile birleştiriyor

facebook

facebook hikayeFacebook hikaye özelliğinde bazı değişikliklere gidiyor. TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, şirket öncelikli olarak ana sitesinde yer alan hikaye özelliğini Facebook Messenger içinde bulunan Messenger Day ile birleştiriyor. Şirket, Direkt adını taşıyan ve 24 saat içinde silinen mesajların bulunduğu gelen kutusunu da rafa kaldırıyor.

Daha öncesinde Messenger Day’e ve Facebook’un ana sitesindeki hikaye bölümü varlıklarını birbirlerinden ayrı sürdürüyorlardı. Ancak bundan böyle hikayeler iki platformda eş zamanlanacak. Kamera filtreleri ise ayrı kalmaya devam edecek. Bu değişiklikle birlikte Facebook, Direkt adını taşıyan mesajlaşma özelliğini sonlandıracak. Hikayelere verilecek yanıtlar ve Facebook Kamera mesajları, Messenger’a yönlendirilecek.

Hikaye özelliğinin daha çok kişi tarafında kullanılmasını isteyen Facebook, bu amaç doğrultusunda başka değişiklikler yapıyor. Kullanıcılar bundan böyle etkinlikler için ortak hikayeler oluşturabilecek. Bu yeni özellikte kullanıcıların etkinlik hikayesine yapacağı katkıların moderasyonu etkinliğin yöneticileri tarafından gerçekleştirilecek. Hikaye özelliğine yeni gizlilik ayarları ekleyen Facebook, özelliğe Hindistan, Meksika ve Filipinler gibi ülkelerde oldukça popüler olan Facebook Lite üzerinden erişilmesini de mümkün kılacak.

Facebook hikaye özelliğinin standart sosyal medya kullanımının parçası olmasını istiyor

Facebook hikaye özelliğinin standart sosyal medya kullanımının bir parçası olması için oldukça sıkı bir çaba gösteriyor. Ağustos ayında özellik üzerinden GIF animasyonu hazırlanmasını mümkün kılan Facebook, son olarak da Instagram’ın hikaye özelliğiyle kendi hikaye özelliği arasında bir entegrasyon oluşturmuştu.

İLGİLİ HABERLER