Teknoloji

Facebook masaüstünden hikaye yükleme özelliğini test ediyor

facebook hikayeFacebook hikaye özelliğini Instagram, WhatsApp ve Facebook Messenger gibi mecralarında sunmasının ardından ana sitesinde de hikayelere yer vermeye başlamıştı. Şirketin amiral gemisindeki hikaye özelliği Instagram’daki kadar ilgi görmemiş, bu da Facebook’u özelliği benimsetmek adına farklı yollar denemeye itmişti. Bu doğrultuda Instagram üzerinden hikaye ekleme ve masaüstünde hikaye görüntüleme gibi özellikler sunan Facebook, yeni bir özelliği daha test ediyor.

Test edilen özellik, Facebook kullanıcılarının masaüstünden de hikayelerine fotoğraf ve video eklemesini mümkün hâle getiriyor. Böylelikle kullanıcıların bilgisayarlarına kayıtlı görüntüleri hikayeler üzerinde paylaşması kolaylaşıyor. Buna ek olarak, web kamerası üzerinden paylaşımın da önü açılmış oluyor.

Sosyal paylaşım sitesi, hikayelerin daha fazla kişi tarafından kullanılması için Instagram ile ortak paylaşım ve masaüstünden görüntüleme dışında başka yollar da deniyor. Bu doğrultuda Facebook Messenger’ın hikaye özelliğini de ana siteye entegre eden şirket, arkadaşların belli bir olay için ortak bir hikaye akışı oluşturabilmesini de mümkün kılmıştı.

Facebook hikaye özelliğinin kullanıcılar tarafından benimsenmesini sağlayabilecek mi?

Yapılan değişiklikler ve test edilen özellikler gösteriyor ki, Facebook hikaye özelliğinden vazgeçmeye niyetli görünmüyor. Gerçekleştirilen son değişiklikler, hikaye bölümünü biraz hareketlendirmiş gibi görünse de bu hareketin şirket adına çok da yeterli olmayacağı rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER