Teknoloji

Facebook’tan hesap güvenliğini artırma sözü

facebook canli yayin piyasa değeri

2018’de yapılan bir siber saldırı sonucu, yaklaşık milyon Facebook kullanıcısının verileri internete sızmıştı. Bu saldırının ardından sosyal ağa hesap güvenliği için gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle dava açılmıştı. Facebook, bu davayı uzlaşmayla sona erdirmek adına hesap güvenliğini sağlamak için daha sıkı önlemler alma sözü verdi.

Bloomberg’de yer alan habere göre; sosyal ağ, önümüzdeki dönemde kullanıcıların hesaplarına erişimde yararlandıkları dijital belirteçlerin etrafındaki şüpheli hareketleri daha yakından mercek altına alacak. Yapılan uzlaşma anlaşmasında bunun dışında başka koşulların da bulunduğu belirtiliyor.

Davanın hakimi William Alsup, bundan birkaç ay önce davacıların maddi tazminat taleplerinin karşılanmamasına karar vermişti. Alsup, bu hükme ana davacının saldırı nedeniyle mali zarara uğradığını kanıtlayamamasının ardından varmıştı.

Facebook hesap güvenliği konusunda daha sıkı adımlar atmak zorunda

Facebook ve davacılar arasındaki anlaşmanın henüz kesinleşmediğini belirtmekte fayda var. Bunun için hakim Alsup’un uzlaşma anlaşmasını onaylaması gerekiyor.

Eğer uzlaşma anlaşması onaylanırsa, benzer bir olayda saldırganların Facebook’tan büyük ölçekli kişisel veriler çalması engellenebilecek. Ancak Facebook’un hesap güvenliğinde ilerleme kaydettiğini iddia edebilmesi için çok daha somut adımlar atması gerekiyor. Sosyal ağın hesap güvenliği konusunda çıkan son haberler de şirket adına pek iyi görünmüyor. Yine de, Facebook’un kendisine iyi bir başlangıç noktası seçtiği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER