Teknoblog Sosyal Medya Facebook hesabı nasıl silinir?

Facebook hesabı nasıl silinir?

Eğer dünyanın en popüler sosyal medya ağından sıkıldıysanız ve Facebook hesabınızdan kurtulmak istiyorsanız, bu servisten kendinizi çıkarmanız çok da zor değil. Facebook hesap silme

facebook hesabı nasıl silinir

Eğer dünyanın en popüler sosyal medya ağından sıkıldıysanız ve Facebook hesabınızdan kurtulmak istiyorsanız, bu servisten kendinizi çıkarmanız çok da zor değil. Ancak Facebook’ta paylaştığınız ve depolanan tüm fotoğrafları, paylaşımları ve beğenileri silmeden önce, öncelikle kişisel bilgilerinizi Facebook’tan indirmeniz yararınıza olacaktır.

Facebook arşiviniz hesabınızla ilgili tüm bilgileri içerir. Bunların arasında fotoğraflarınız, aktif oturumlarınız, sohbet geçmişiniz, IP adresleriniz, yüz tanıma verisi, tıkladığınız reklamlar ve benzeri tüm bilgiler yer alır. Bu tür kişisel bilgilere ve değerli verilere Facebook hesabınızı sildikten sonra bile erişme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Facebook arşivinizi indirmek için, masaüstü web sitesinde, sağ üst köşede yer alan menü ikonuna tıklayın, buradan “Ayarlar”a giriş yapın. “Genel Hesap Ayarları” sayfasında yer alan “Facebook verilerinin kopyasını indir.” bağlantısına tıklayın. Daha sonra da “Arşivimi Başlat” düğmesine tıklayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Huawei Mate 20 Pro kutu açma videosu tanıtımdan önce ortaya çıktı

facebook bilgilerini indir

Arşivinizi indirmeyi bitirdikten sonra, artık Facebook hesabınızı kaldırabilirsiniz.

Eğer hesabınızı silmeye hazırsanız, o hâlde bu bağlantıya tıklayarak hesap silme sayfasına gidin. Nedendir bilinmez, Facebook ayarlar içinden bir hesap silme seçeneği sunmuyor. “Hesabımı Sil” butonuna tıkladığınızda, hesabınız silinme işlemi için işaretlenecek ve diğer Facebook kullanıcıları için erişilemez duruma gelecek.

facebook hesabımı sil

Facebook, silme talebi geldikten sonra sonlandırma işlemini birkaç gün boyunca ertelediğini söylüyor. Eğer bu süre içinde tekrar Facebook’a giriş yaparsanız, silme talebiniz iptal edilecektir. Bu nedenle hesap silme talebinde bulunduktan sonra kullanıcı girişi yapmayın, aksi takdirde yeniden hesap silme talebinde bulunmanız gerekecektir.

Arkadaşlarınızın paylaşımlarında yaptığınız yorumlar, hesabınızı sildikten sonra da görüntülenmeye devam edebilir. Ayrıca Facebook, log kayıtları gibi belirli unsurların veri tabanında kalmaya devam edeceğini söylüyor. Ancak bu verilerin kullanıcıları tanımlayacak nitelikte ve yeterlilikte olmadığının da altını çiziyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Kevin Systrom Instagram macerasının bitişi hakkında ilk kez konuştu

Şirket, hesabınızın ve onunla ilişkili bilgilerin tamamen kaldırılması işleminin 90 güne kadar sürdüğünü dile getiriyor. Ancak bu süre boyunca hesaba diğer Facebook kullanıcıları tarafından erişilemeyeceğini de not ediyor.

Eğer Facebook’tan çıkma konusunda ciddiyseniz, şirketin Instagram ve WhatsApp gibi başka popüler servislere de sahip olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. Bu nedenle o hesapları da kaldırmak isteyebilirsiniz. Tabii ki, Facebook hesabınız olmadan da, o servisleri kullanmaya devam edebilirsiniz.

Önceki HaberSamsung Galaxy S9 ve S9+’ın dokunmatik ekranıyla ilgili sorun iddialarına yanıt verdi
Sonraki HaberTelegram’ın aylık aktif kullanıcı sayısı 200 milyona ulaştı

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz
Lütfen adınızı ve soyadınızı giriniz