Manşetler

Facebook hatası paylaşımlarınızın ne kadar popüler olduğunu açığa çıkarıyor

facebook-goruntuleme-sayisi-151015

Facebook, halihazırda mobil web sitesini ziyaret edenlerin kendilerine ve başkalarına ait paylaşımların görüntüleme sayılarını görmesini sağlayan açığı kapatmaya çalışıyor. Sosyal paylaşım sitesi, kendi platformuna yüklenen videoların görüntüleme sayılarını bir süredir paylaşıyor. Kapatılmaya çalışılan Facebook hatası ise kullanıcıların paylaşılan tüm makale ve video bağlantılarının görüntüleme sayısını görmesini mümkün kılıyor. Haber kuruluşları ve resmi organizasyon sayfaları tarafından yapılan paylaşımlarda da söz konusu bilgiye erişilebiliyor.

Kullanıcılar tarafından keşfedilen Facebook hatası, sadece sosyal ağın mobil sitesini etkiliyor. Masaüstünde veya mobil uygulamalarda söz konusu hatanın izi görülmüyor. Facebook’tan yapılan açıklamada hatanın varlığı doğrulanırken, kullanıcı paylaşımlarından görüntüleme sayılarının çıkarıldığı belirtildi.

Facebook hatası nedeniyle kullanıcıların karşısına çıkan görüntüleme sayıları, kimi zaman paylaşılan bir bağlantıda kimi zaman ise yüklenen bir fotoğrafta görülüyor. Gösterilen rakamların tamamen doğru olup olmadığı konusunda ise çeşitli şüpheler bulunuyor.

The Verge sitesi editörlerinden Nick Staat, kendi hesabından yaptığı bir bağlantı paylaşımının altında görüntüleme sayısının 3.9 milyon olarak gösterildiğini belirtirken, Facebook’un kendi resmi sayfasıyla yapılan bir paylaşımda bu rakamın 75 bin de kalmasına dikkat çekiyor. Bu da akıllara markaların Facebook’ta yaptığı paylaşımların ne kadar doğru ölçüldüğü sorusunu getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER