Teknoloji

Bir Facebook hatası kullanıcıların web bağlantılı herhangi bir içerik paylaşmasına engel oldu

facebook hizmet türkiye

facebook-logo-230415

Facebook’ta oluşan bir açık, kullanıcıların bazı paylaşımlarının yok olmasına ve web bağlantısı barındıran herhangi bir içerik paylaşılamamasına neden oldu. Açık nedeniyle kaybolan paylaşımların Facebook dışı sitelere bağlantı veren paylaşımlar olduğunu ve sorunun halihazırda çözüme kavuştuğunu belirtmekte fayda var. Facebook tarafından yapılan açıklamada kötü bağlantıları engellemek için kullanılan sistemde oluşan hata nedeniyle bazı URL’lerin yanlışlıkla zararlı veya uygunsuz olarak etiketlendiği belirtildi. Sosyal paylaşım sitesi yaşananlardan dolayı kullanıcılarından özür diledi.

Söz konusu problemin ayak sesleri, Facebook’un paylaşılan bağlantılardan otomatik olarak görüntü çeken sisteminde yaşanan arızayla duyulmuştu. Facebook’un yazılımcı forumlarında paylaşılan problemin kısa süre içinde çözülmesi vadedilse de, problem bir süre sonra tüm paylaşım sistemini etkisiz hâle getirdi.

Açık sebebiyle Facebook üzerinden bağlantı paylaşmaya çalışan kullanıcılar, bir güvenlik uyarısıyla karşılaştılar. Söz konusu uyarıda paylaşılmaya çalışılan bağlantıda Facebook’un güvensiz bulduğu bazı ögelerin olduğu ve devam etmek için bağlantının çıkarılması gerektiği belirtildi. Söz konusu açık daha önce yapılan çok sayıda paylaşımın da ortadan kaybolmasına neden oldu.

Bazı kullanıcılar Facebook’un ABD’nin Baltimore kentinde yaşanan olaylara dair paylaşımları engellemek için sansür uyguladığını iddia etse de, mevcut tüm bulgular sistem çapında bir teknik arızayı gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER