Teknoloji

Facebook haberler için özel bir kaynak oluşturma hazırlığında

facebook abd

Facebook önümüzdeki aylarda yeni bir “haberler” sekmesini kullanıcılara sunmayı planlıyor. Böylelikle iyi bilinen yayıncılardan haberler doğrudan kullanıcılara sunulacak. Aslında bu fikir geçtiğimiz nisan ayında ilk kez dillendirilmişti. Ancak görünüşe göre bir gerçeğe dönüşmek üzere.

Wall Street Journal‘ın haberine göre, Facebook çeşitli yayıncılarla iletişime geçti. Yayıncılara ise, içeriklerinin lisanslanması karşılığında yılda 3 milyon dolara yakın para teklif edildi.

Yayıncıların arasında ABC News, Dow Jones, The Washington Post ve Bloomberg gibi bilindik isimler bulunuyor. Bu kuruluşlara sunulan yüklü para karşılığında Facebook, bu yayınların manşetlerini ve haber açıklamalarını haberler sekmesi içinde kullanabilecek.

Bu hamlenin Facebook’a önemli bir katkıda bulunacağı düşünülüyor. Çok yakında uygulama içine eklenecek özel bir haber sekmesi sayesinde kaliteli yayıncılardan güvenilir haberler kullanıcılara doğrudan ulaştırılacak. Son yıllarda özellikle ABD’de “asılsız haber” tartışması sıklıkla yapılıyor. Facebook da bu tartışma sırasında eleştirilerden fazlasıyla nasibini almıştı.

Ayrıca bu hamle Facebook için bir başka ilginçliği barındırıyor. Şirket daha önce algoritmasında değişiklik yaparak yayıncılara daha az trafik göndermeye, kendisine ise daha fazla reklam geliri sağlamaya başlamıştı. Haberde Facebook’un yayıncılara daha fazla özgürlük vereceği ve kuruluşlara içeriklerinin haberler sekmesi içinde nasıl görüneceği konusunda seçim imkanı tanıyacağı belirtiliyor.

Facebook bu yolla kullanıcı güvenini tekrar geri kazanabilir mi? Sosyal ağ son zamanlarda art arda gelen gizlilik skandallarıyla anılıyor. Bu nedenle tarihin en büyük para cezalarından birini de almıştı.

İLGİLİ HABERLER