Teknoloji

Facebook haber kuruluşları için yeni arama araçları yayınlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook haber kuruluşlarının Facebook kullanıcılarının neler hakkında konuştuğunu daha iyi anlamasına yardımcı olacak yeni arama araçlarını yayınlamaya hazırlanıyor. Sosyal ağın bu yeni arama araçlarının ürün ve servisler için hedef kitle belirlemeye çalışan reklamcılar tarafından da kullanılması bekleniyor. Söz konusu araçlar sayesinde Facebook kullanıcılarının televizyon programları, haberler ve spor müsabakaları gibi olaylarda gösterdikleri gerçek zamanlı reaksiyonlar daha iyi takip edilebilecek.

facebook-arama-090913

Bu araçlardan biri sayesinde herkese açık olarak yapılan kişisel ve kurumsal Facebook paylaşımları içinde anahtar kelime araması yapılabildiği belirtildi. Facebook’un yeni arama araçlarının ikincisiyse gizliliğe önem veren kişi ve kuruluşları kızdıracak cinsten. Zira bu araç sayesinde reklamacılar ve haber kuruluşları herkese açık olmayan Facebook paylaşımları üzerinde de arama yapabilecek. Ancak yapılan bu aramaların sonuçlarında kişisel bilgilere yer verilmeyecek ve sadece yaş, cinsiyet, coğrafi konum gibi bilgiler paylaşılacak.

Gerçek zamanlı kullanıcı reaksiyonu ölçme konusunda Twitter’a rakip olmak isteyen Facebook, daha önce de Twitter’la özdeşleşen unsurlardan biri olan etiketleri kullanmaya başlamıştı. Şirketin halihazırda bu yeni araçlarının kullanımını Buzzfeed, CNN, NBC News, Sky Television ve Slate gibi kuruluşlarla sınırladığı belirtildi.

İlgili >> The New York Times

İLGİLİ HABERLER