Manşetler

Facebook Haber Kaynağını düzenlemeyi kolaylaştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-haber-kaynagi-090715-2

Facebook Haber Kaynağı, tartışmasız sitenin en önemli parçaları arasında yer alıyor. Kullanıcıların siteye girdiklerinde gördükleri ilk şey olan Haber Kaynağı, genel Facebook deneyiminin kullanışlılığının ölçümünde önemli bir rol oynuyor. Haber Kaynağında ilginç ve yerinde içeriklerin gösterilmesi için yoğun çaba sarfeden Facebook, buna rağmen akışın yakın olmayan arkadaşlara veya uzun süre önce beğenilen sayfalara ait paylaşımlarla dolmasını engellemekte sıkıntı yaşayabiliyor.

Facebook Haber Kaynağının daha etkin biçimde yönetilmesini sağlamak için hazırladığı yeni araçlarını görücüye çıkardı. Söz konusu araçlarla Haber Kaynağında daha yerinde içeriklerin gösterilmesi ve istenmeyen içeriklerin göz önünden kaldırılması sağlanacak. Kullanımı oldukça basit olan dört yeni araç ilk olarak Facebook’un iOS uygulamasında boy göstermeye başladı.

facebook-haber-kaynagi-090715-1

Bu araçlardan ilki Facebook adına oldukça yeni: Kullanıcılar Haber Kaynağının en üstünde gösterilecek sayfalar ve arkadaşları arasından seçim yapabilecek. Böylelikle Facebook üyeleri önem verdikleri kişilerden gelen paylaşımları daha etkin biçimde kontrol edebilecekler.

Diğer iki yeni ayar ise Facebook’un mevcut “takibi bırak” özelliğini biraz daha geliştiriyor. Kullanıcıların sabah uyandıklarında boş haberler ve korkunç bağlantılarla dolu bir Haber Kaynağına uyanmalarını istemeyen Facebook, bu tarz paylaşımlarda bulunan kişilerin toplanabileceği bir “takipten çıkarılanlar listesi” oluşturuyor. Böylelikle birisini takipten çıkarma süreci fazlasıyla kolaylaşıyor. Bir kişiyi Facebook’ta takipten çıkarmanın o kişiyi arkadaşlıktan çıkarma anlamına gelmediğini belirtmekte fayda var.

Bir diğer araç ise o güne kadar takipten çıkarılanların görülmesini ve Haber Kaynağına tekrar alınmalarını sağlıyor. Facebook, bu aracıyla insanlara arkadaşlarını ne zaman takipten çıkarttıklarını da söylüyor. Örneğin 3 yıldır Haber Kaynağının dışında olan bir kişiye bu araç sayesinde yeni bir şans tanınabiliyor.

Facebook’un yeni araçlarının sonuncusu ise kullanıcılara takip edebilecekleri yeni sayfalar öneriyor. Söz konusu keşif seçeneği, geçmişte beğenilen sayfalardan hareketle öneriler sunuyor. Kağıt üstünde keşif seçeneği Facebook’un diğer yeni araçlarıyla pek uyumlu olmasa da, sosyal paylaşım sitesi yeni ayarlarla Haber Kaynağında kullanıcıların istediği içerikleri göstermeyi amaçladığının altını çiziyor.

Facebook Haber Kaynağını geliştirme ve iyileştirme konusundaki çalışmalarını bir üst seviyeye taşırken, bu konuda kullancılarına da daha fazla sorumluluk vermiş oldu. Bu özelliklerin bazıları yeni olmasa da, Haber Kaynağını iyileştirmek amacıyla bir araya getirilmeleri Facebook’un konuya verdiği önemi gösteriyor. İlk olarak iOS kullancılarına dağıtılan araçlar yakında Android ve web kullanıcılarına da ulaştırılacak.

İLGİLİ HABERLER