Teknoloji

Facebook Haber Kaynağında yakın arkadaşlara ait paylaşımları öne çıkaracak

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu

facebook-logo-220614

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, Haber Kaynağında kullanıcıların yakın arkadaşlarına ait hikayelere daha fazla yer vermeye hazırlanıyor. Bu amaç doğrultusunda üç değiliklik yapmaya hazırlanan şirket, söz konusu değişikleri ”Haber Kaynağı: Arkadaşlar ve Sayfalardan Gelen İçerikleri Dengelemek” başlıklı bir blog yazısıyla duyurdu.

Facebook’un planladığı değişikliklerin ilki, kullanıcıların Haber Kaynağının sonuna kolayca ulaşmaması olacak. Sosyal paylaşım sitesi bundan böyle Haber Kaynağında sayfalara ait daha çok içeriğe yer verecek. Daha önce kullanıcılar haber kaynaklarında bir sayfaya ait tek bir içerik görebiliyordu. Diğer iki değişiklik ise sayfa sahipleri için ”kara haber” anlamına geliyor. Facebook bundan böyle kullanıcıların yakın arkadaşları tarafından gerçekleştirilen paylaşımları haber kaynaklarında ön plana çıkaracak. Arkadaşların sayfalara ait paylaşımlarla girdiği etkileşimler de Haber Kaynağında daha az yer işgal edecek.

Gerçekleştirilecek değişikliğin sonucunda kullanıcılar Haber Kaynağında arkadaşlarına ait daha fazla içerik görecek. Sayfalardan gelen içeriklerin sayısı ise azalacak.

Facebook, medya kuruluşlarıyla içerikleri tamamen kendi platformu üzerinde gösterme konusunda görüşmeyi sürdürüyor. Söz konusu algoritma değişikliğinin sayfaları kötü etkilediği takdirde Facebook’un teklifine olumlu yanıt alamama ihtimalinin yükselmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER