Teknoloji

Facebook haber kaynağında video reklamlar dönemi 2013’ün ilk yarısında başlayacak

Facebook, gelecek yılın ilk yarısında kullanıcıların haber kaynaklarında video reklamlar da göstermeye başlıyor. Ad Age tarafından yayınlanan haberle birlikte ortaya çıkan bu gelişme sosyal ağ servisinin para kazanma çalışmalarının önemli bir adımı olacak gibi görünüyor. Böylelikle Facebook bir anlamda TV’lerde dönen reklamların oluşturduğu pastaya da göz dikmiş olacak. Haberi sızdıran kaynaklar detaylara çok hakim olmasa da, bu küçük bilgi bile Facebook’un gelecek yıla dair planları açısından önemli bir ipucu teşkil ediyor.

Video reklamların otomatik olarak çalmaya başlayacağı belirtiliyor, bu demek oluyor ki Facebook’a girdiğinizde otomatik olarak başlayan reklam videolarıyla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Sonuçta dikkatinizin biraz dağılması gibi bir durum söz konusu olabilir. Tabii, eğer Facebook reklamın sesini otomatik olarak başlatmama gibi bir detaya dikkat ederse çok fazla sorun olmayabilir. Bazı web sitelerinde otomatik olarak başlayan, ancak siz fare imlecini reklamın üstüne götürmedikçe sesi çıkmayan reklamlar görüyoruz. Video tabanlı reklamlar Facebook’un masaüstü versiyonunda gösterilecek, mobil cihazlarda da bu reklamları görüp görmeyeceğimiz şu an için belli değil.

Herhangi bir reklamveren, reklamını her bir Facebook kullanıcısına günde en fazla üç kez gösterme fırsatı bulacak, hangi cihazdan Facebook’a girildiği burada bağlayıcı bir nokta olmayacak. Örneğin bir kullanıcı sosyal ağa tek bir günde birden fazla bilgisayardan erişmişse, her bir cihaz için üç kez değil, tüm cihazlardan gerçekleştirdiği toplam Facebook oturumlarının sadece üçünde bu reklamları görecek.

Facebook’un video reklam planlarıyla ilgili olarak şu an için bundan daha fazlası yok. Söz konusu bilgilerin son birkaç haftadır Facebook’un planları hakkında kendilerine bilgi verilen iki sektör yöneticisinden geldiği iddia ediliyor, bu nedenle şüpheyi elden bırakmamakta fayda var. Facebook’tan da konuyla ilgili bir yorum gelmedi.

İlgili >> Ad Age

İLGİLİ HABERLER