Teknoloji

Facebook Haber Kaynağı’nda daha az sponsorlu paylaşım gösterecek

facebook-haber-kaynagi-gereksiz-icerik-171114

Facebook Haber Kaynağı içinde daha az gereksiz nitelikli paylaşım göstermek adına yeni adımlar atıyor. Çoğunlukla Sayfa hesaplarından atılan ve her geçen gün Haber Kaynağı içinde daha fazla görmeye başladığımız “Sponsorlu” paylaşımların gösterimi belirli kriterlere bağlı olacak.

Kişileri sadece bir ürünü satın almaya veya uygulama yüklemeye iten; hiç bir gerçek içerik taşımayıp kişileri promosyonlara ve çekilişlere katılmaya özendiren; reklamlardan alınan içeriği aynen yeniden kullanan paylaşımlar bundan böyle Facebook’un filtresinden geçemeyecek.

Haber Kaynağının nasıl geliştirilebileceğiyle ilgili olarak gerçekleştirilen bir kullanıcı araştırmasından çıkan sonuca göre kullanıcılar arkadaşlarının güncellemelerini daha sık görmek istiyor. Bu sonuç Facebook geliştiricilerinin bu değişikliklere göre çalışmaya başlamasına neden oldu. Bağımsız sayfaların veya gereksiz içerik gönderiminde bulunmayan işletmelerin endişelenmelerine gerek bulunmuyor, onlar bu yenilenen algoritma Ocak 2015’te yürürlüğe girdiğinde hiçbir şeyden etkilenmeyecek.

İLGİLİ HABERLER