Teknoloji

Facebook Haber Kaynağı’nda 3D fotoğraf paylaşmaya izin veriyor

facebook haber kaynağı

Facebook Haber Kaynağı’nda paylaşılan fotoğraflara derinlik kazandıracak “3D fotoğraf” özelliğinin dağıtımına başlıyor. Bundan böyle tüm kullanıcılar haber kaynaklarında 3D fotoğraflar görebilecek. Bu üç boyutlu fotoğrafları oluşturma imkanının dağıtımı ise daha yavaş bir süreçte gerçekleşecek.

Bu özelliği şimdiden kullanmak için çift kameralı bir iPhone’a sahip olmak gerekiyor. İlk etapta sadece iPhone 7 Plus, 8 Plus, X, Xs ve Xs Max sahipleri bu imkandan yararlanabilecek. Facebook’tan yapılan açıklamada, özelliğin yakında daha fazla cihaz tarafından destekleneceği belirtildi.

Sosyal medya devi, 3D fotoğraf özelliğini geçtiğimiz mayıs ayında duyurmuştu. Özellik oldukça basit şekilde işliyor. Kullanıcı tarafından seçilen fotoğraf, sosyal ağ tarafından sözde üç boyutlu hâle getiriliyor ve kullanıcılar telefonlarını döndürdüğünde veya ekranda kaydırma harekeyi yaptıklarında perspektifte küçük değişimler oluyor.

Facebook 3D fotoğrafları sanal gerçeklik başlıklarında da gösterecek

Özelliğin nasıl işlediği daha önce TechCrunch sitesi tarafından anlatılmıştı. Çift kameralı telefonlar tarafından oluşturulan derinlik haritasından yararlanan Facebook, daha sonra küçük yazılım dokunuşlarıyla ortaya gerçekçi görünen kareler çıkarıyor. Söz konusu fotoğraflar telefonların yanı sıra sanal gerçeklik başlıklarında da görüntülenebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER