Teknoloji

Facebook Haber Kaynağına yapılan otomatik paylaşımları azaltıyor

facebook yapay zekâ yuz tanima

Eğer Spotify’da hangi şarkıyı dinlediğinizin veya Instagram’da hangi fotoğrafı beğendiğinizin Facebook’taki arkadaşlarınız tarafından bilinmesi sizi rahatsız ediyorsa, sizin için iyi haberler var.

facebook-logo-070513 (630 x 394)

Facebook dün yaptığı duyuruyla bundan böyle Haber Kaynağı içine daha az dolaylı paylaşımı ekleyeceğini belirtti. Facebook böylelikle üçüncü taraf uygulamaların yaptığı otomatik paylaşımların yeni dönemdeki davranışını da tanımlamış oluyor.

Konuyla ilgili olarak şirket blogunda kaleme alınan bir yazıda insanların üçüncü taraf uygulamalar üzerinden isteyerek, bilerek yaptıkları paylaşımların Haber Kaynağı üzerinde daha fazla ilgi gördüğü, aynı etkinin dolaylı, otomatik paylaşımlarda yakalanmadığını kaydetti. Ayrıca insanların bilerek yapmadıkları bazı paylaşımları haber kaynağında görmekten dolayı şaşırdıkları veya kafalarının karıştığı da yazıda belirtildi.

Facebook bundan böyle Haber Kaynağı üzerinde isteyerek, açık şekilde yapılan paylaşımlara otomatik paylaşımlara göre daha fazla önem vereceklerini kaydetti.

Diğer bir deyişle, eğer bir uygulama üzerinden Facebook’a bir paylaşım yaparsanız, bu paylaşım Facebook’ta daha fazla kişi tarafından görülebilecek şekilde yayılacak.

İlgili >> Mashable, The Verge, Facebook (Newsroom)

İLGİLİ HABERLER