Teknoloji

Facebook haber kaynağına reklam almaya hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ocak 2012 ile birlikte Facebook kullanıcıların haber kaynağı sayfalarına reklam almaya başlayacak. Başlangıçta her bir kullanıcının haber kaynağında günde bir adet sponsor reklamı görünecek. Bu reklamlar arkadaş listesindeki Facebook kullanıcılarının veya hayranı olunan sayfaların paylaşımları formunda olacak ancak yorum satırında sponsor reklamı olduğunu belirten bir ifade yer alacak.

Kullanıcılar bu sponsor reklamlarını ana haber kaynağından kaldırmak gibi bir şansa sahip olmayacak. Söz konusu reklamlar yılın ilerleyen zamanlarında mobil siteye de gelebilir. Bu reklamların Facebook kullanıcılarının tepkisini çekeceği tahmininde bulunsak herahlde yanlış düşünmüş olmayız. Yine de, sayfanın orasına burasına geleneksel banner reklamlar koymak yerine reklamları ana içeriğe enjekte etmek hem reklamveren için hem de Facebook kullanıcıları için daha iyi olabilir. Facebook kullanıcıları sayfanın dört bir yanında reklam görüp dikkatini dağıtmaz, üstelik içerik içinde öğütülmüş reklamların tıklanma oranı geleneksel banner reklamlara göre daha yüksek.

Ne var ki, Facebook’un bu sponsor reklamlarını gösterme olayını iyi ayarlaması gerek. Eğer günlük reklam miktarını çok tutarsa kullanıcıların tepkisini çekebilir ve platformdan kaçmalarına neden olabilir. Zaten şirketin Zaman Tüneli nedeniyle kullanıcıların tepkisini çektiği gerçeği ortada duruyor. Bunun üstüne ikinci bir tepki dalgası hoş olmayabilir.

Aslında Facebook’un reklam konusundaki faaliyetleri sadece bununla sınırlı değil. Bir süredir sağ tarafta yer alan canlı bildirim çubuğunda da reklamlar “Sponsor Yazıları” şeklinde gösterilmekte.

İlgili – Inside Facebook
İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER