Manşetler

Facebook Haber Kaynağı ve Hikayeler özelliğini tek bir arayüzde birleştiriyor

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu

Facebook Haber Kaynağı ve Hikayeler özelliğini bir arada sunan yeni bir arayüz tasarımını test ediyor. Kullanıcıların Instagram veya Snapchat’in hikaye özelliklerindeki gibi dokunuşlarla paylaşımlar arasında geçiş yapabileceği yeni tasarımı Facebook’un Android uygulamasında görerek ortaya çıkaran isim Jane Manchun Wong oldu.

Hâlihazırda Facebook’un Haber Kaynağı ve Hikayeleri, ana uygulamanın içinde birbirlerinden farklı arayüzlerde ama yan yana duruyor. Kullanıcılar aşağıya doğru inerek Haber Kaynağı’ndaki paylaşımları görebilirken, Haber Kaynağı’nın üstündeki yuvarlak ikonlara dokunarak da hikayeleri görebiliyor. Yeni tasarımda ise hem yazılı paylaşımlar, resimler, videolar, sponsorlu paylaşımlar ve hikayeler bir arada gösteriliyor.

Facebook hikaye özelliğini 2017’de sunmaya başlamış, ancak bu özellik pek sıcak karşılanmamıştı. Şirket 2019 itibarıyla bu durumun değişmesini ve Hikayeler özelliğinin popülaritesinin Haber Kaynağı’nı geçmesini öngörüyor. Sosyal ağın geçtiğimiz eylül ayında verdiği bilgiye göre, Facebook ve Messenger’daki hikayelerin günlük aktif kullanıcı sayısı 300 milyona ulaşmış durumda.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, bir süre önce herkese açık kalıcı paylaşımlar ve şifrelenmiş özel mesajlar arasındaki çizgiyi daha kalın hâle getireceklerini belirtmişti. Haber Kaynağı’nın geleceği de o açıklamadan bu yana sorgulanıyor. Bazı yorumculara göre, Zuckerberg’in sözleri Haber Kaynağı’nın vadesinin dolduğu anlamına geliyor.

Facebook Haber Kaynağı ve Hikayeler özelliğini tek bir arayüzde birleştirme planının ortaya çıkması üzerine bir açıklama yaparak bu özelliğin henüz şirket içinde test edildiğini belirtti. Söz konusu arayüzün tüm kullanıcılara açılıp açılmayacağı bilinmiyor. Facebook geçtiğimiz yılın sonlarında Instagram’da yatay geçişli bir arayüzü test etmiş ve kullanıcılardan pek de iyi geri dönüşler almamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER