Manşetler

Facebook Haber Kaynağı üzerindeki büyük değişiklikleri duyurmaya hazırlanıyor

Facebook yarın Palo Alto’daki merkezinde düzenleyeceği basın toplantısında Haber Kaynağının yepyeni görünümünü ortaya çıkaracak. Yeni görünümle birlikte fotoğraf ve müzik gibi farklı türdeki içeriklerin de daha büyük resimlerle, daha sade bir tasarım eşliğinde sunulması bekleniyor. Aslında Facebook bu şekilde Haber Kaynağı içine entegre ettiği reklamların boyutlarını da otomatik olarak büyütmüş olacak.

facebook-haber-kaynagi-davetiye-060313

TechCrunch’ın kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre yarın akşam tanıtılacak değişiklikler ilk olarak masaüstü siteye, daha sonra da mobil ortama gelecek. Kullanıcılar Haber Kaynağının tepesine yerleştirilecek düğmelere tıklayarak farklı kaynaklar arasında geçiş yapabilecek.

Fotoğraflar Kaynağı ve Müzik Kaynağı gibi iki yeni sekmenin gelmesi bekleniyor. Fotoğraflar hem Facebook hem de Instagram üzerinden paylaşılan fotoğraflardan derlenecek ve bu fotoğraflar için tam ekranda görüntüleme desteği de muhtemelen sunulacak. Müzik Kaynağı ise arkadaş listesindeki kişilerin o an ne dinlediğini göstermenin yanı sıra yakınlardaki konserler hakkında bilgileri ve takip edilen müzisyenlerin durum güncellemelerini de içerecek. Yukarıda da belirttiğimiz gibi tüm bu içerikler daha büyük boyutlu tasarım elemanları eşliğinde sunulacak.

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Sosyal Ağ Aramasıyla birlikte bu değişiklikler Facebook’un kullanıcılara hangi içerikleri görmek isteyeceklerine dair daha fazla hareket alanı sunacağını gösteriyor. Sosyal ağ devi geçmişte kullanıcı arayüzünde birkaç defa değişiklik yaptı ve her seferinde bazı kullanıcılardan tepki gördü. Haber Kaynağı, Zaman Tüneli ve Sosyal Ağ Aramasıyla birlikte Facebook’un en önemli üç ürününü teşkil ediyor ve bu ürün üzerindeki değişikliklerin de oldukça dikkatli yapılması gerekiyor. Değişikliklerin kullanıcılar nezdinde nasıl karşılanacağını lansmandan sonra başlayacak kullanıma sunma sürecinde daha iyi şekilde görme fırsatı elde edeceğiz.

İlgili >> TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER