Teknoloji

Facebook “daha az siyasi” Haber Kaynağı’nı daha çok ülkede test ediyor

facebook abd

Facebook “daha az siyasi” içeriğin gösterildiği Haber Kaynağı için testlere devam ediyor. Şirketten verilen bilgiye göre, yeni Haber Kaynağı’nın test alanına 75 ülke daha eklendi.

Sosyal medya devi, yenilenen Haber Kaynağı’nı ABD, Kosta Rika, İsveç, İspanya, İrlanda, Kanada, Brezilya ve Endonezya gibi ülkelerde daha önce test etmeye başlamıştı. Ancak son açılım, Facebook’un bu konudaki ciddiyetini gösteriyor. Hâlihazırda yeni Haber Kaynağı’nın test edildiği ülkelerin sayısı 80’i geçmiş durumda.

Hangi ülkelerin teste dahil edildiği konusunda henüz bilgi verilmiş değil. Ancak şirket tarafından yapılan açıklamada, Haber Kaynağı değişikliklerinin her ülkede çok küçük bir kullanıcı grubunu etkilediği belirtildi. Açıklamada seçimlerin yaklaştığı ve yüksek çatışma riski bulunan ülkelerin kapsam dışında bırakıldığı da vurgulandı.

Mark Zuckerberg, Haber Kaynağı’nındaki siyasi içerikleri azaltma arzusunu ABD’de Kongre binasına yapılan saldırıdan birkaç hafta sonra açıklamıştı. Zuckerberg, “İnsanlar siyaset ve kavganın tüm deneyimlerini ele geçirmesini istemiyor” ifadesini kullanmıştı.

Facebook bu testi daha fazla ülkeye götürerek platformdaki siyasi harareti düşürme konusunda biraz daha fazla tecrübe edinebilir. Öfke dozunu yüksek tutarak bundan etkileşim çıkarmakla suçlanan şirket, geri bildirimler doğrultusunda atılacak yeni adımlara karar verileceğini de bir kez daha hatırlattı.

İLGİLİ HABERLER