Manşetler

Facebook haber kaynağı için güvenilir kaynakları kullanıcılara soracak

facebook haber kaynağı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook geçtiğimiz günlerde, kullanıcıların arkadaşları ve aile bireyleriyle olan etkileşimini iyileştirmek amacıyla haber kaynağı üzerinde birtakım değişiklikler ve düzenlemeler yapacağını açıklamıştı. Sosyal ağ şirketi, şimdi de kullanıcılara, görecekleri haber türlerini seçmeyi ve haberleri güvenilir kaynaklardan almayı sağlayacak birtakım değişiklikleri duyurdu.

Son değişiklikle birlikte Facebook, kullanıcıların güvenilir bulduğu kaynakları soracak, hangi türdeki haberlerin bilgilendirici olduğunu ve kullanıcıların ilgisini çektiğini öğrenecek. Ayrıca kullanıcılara haber kaynağında hangi haber kaynaklarını ve kategorilerini görmek istediklerini soracak. Şirket, kullanıcı topluluğunun güvenilir bulduğu yayınlardan alınan haberlerin gösterimini çok yakında test etmeye başlayacağını söyledi.

Facebook’un ABD’deki Facebook kullanıcılarıyla ilgili veri örenklerini kullanacağını, böylelikle farklı haber kaynakları arasında güvenilir olanları belirleyeceği söyleniyor. Yeni uygulamanın testleri ABD’de başlayacak, daha sonra kademeli olarak diğer ülkelere de yayılacak. Bilgilendirici içerik tarafında da Facebook, insanlara haber kaynağı içinde gördükleri paylaşımların bilgilendiricilik özelliğini 1’den 5’e kadar değerlendirmelerini isteyecek. Toplanacak bu bilgiler de değerlendirilecek ve farklı şekillerde kullanılacak.

Facebook, uygulamasında bulunan Bugün bölümünde yerel haberleri ve etkinlikleri göstermeyi planlıyor. Ayrıca şirket, insanların yaşadıkları yerlerle ilgili daha fazla yerel haber görmelerini sağlayacak yolları da araştırmaya devam edeceğini söylüyor. Güvenilir olarak değerlendirilen kaynakların haber kaynağı içindeki görüntülenmesi artacak. Topluluk tarafından güvenilir bulunmayanlar da sıralamalarında azalma görecek.

İLGİLİ HABERLER