Teknoloji

Facebook Haber Kaynağı kullanıcılara kendileriyle daha ilgili hikayeler gösterecek

facebook iphone

facebook haber kaynagi

Facebook Haber Kaynağı, genellikle girilen etkileşimlerin sayısına göre bir paylaşımı en üste taşıyor. Ancak gerçek hayatta işlerin bu şekilde işlemediği, pek çok kişinin ortak düşüncesi olarak nitelenebilir. Bir paylaşımla ilgilenmeniz, o paylaşımı beğenmek veya bir yorum bırakmak istediğiniz anlamına gelmeyebilir.

Söz konusu faktörü göz önünde bulunduran Facebook, Haber Kaynağını hem etkileşimler hem de anket tabanlı bir araştırmaya dayanan ilgililik kriterine göre güncellemeye hazırlanıyor. Bu güncellemeyle birlikte gözden kaçan ilginç hikayelerin de kullanıcıların karşısına çıkarılması amaçlanıyor.

Facebook, gerçekleştireceği değişikliğin etkileşim sayesinde yeni takipçi ve hayranlar kazanan şirket ve ünlü sayfalarını etkileyeceğini düşünmüyor. Ancak bu hamlenin pek çok kişiyi, yoğun etkileşim talebiyle sistemle oynamaktan vazgeçirmesi muhtemel gözüküyor.

İlk etapta etkileşimler sayesinde paylaşımın üst sıralara çıkması ihtimaller arasında yer alsa da, ilgililik kodunun devreye girmesiyle birlikte üst sıralardaki saltanatın kısa ömürlü olması bekleniyor. Facebook’un gerçekleştirdiği değişikliğin altında yatan sebeplerden birisi de kullanıcıları reklamlarla daha haşır neşir kılmak olsa da, Haber Kaynağındaki bazı gereksiz unsurların süpürülecek olmasını önemli bir adım şeklinde nitelemek gerekiyor.

Sosyal paylaşım sitesi için Haber Kaynağındaki içerik gösterim algoritmasında değişiklik yapmak oldukça rutin bir işlem olarak değerlendirilebilir. Platformunun en çok görülen ve en fazla vakit geçirilen alanında iyi bir deneyim sağlamayı amaçlayan sosyal ağ, bu doğrultuda düzenli olarak Haber Kaynağı algoritmalarını elden geçiriyor.

İLGİLİ HABERLER