Manşetler

Facebook Haber Kaynağında “gezici” videoları test etmeye başladı

facebook-gezici-video-070715-1

Video paylaşımı ve yayını konusunda kendisine büyük hedefler belirleyen Facebook, bu yönde çalışmalar yapmaya devam ediyor. Şirketin masaüstü kullanıcılarına sunduğu “gezici” videolar da bu amaç doğrultusunda sunulan özellikler arasında bulunuyor. Facebook videolarının Haber Kaynağı gezilirken de izlenmesini sağlayan bu özellik, videoların altındaki tam ekran butonunun tanında yer alan ikon aracılığıyla aktive ediliyor.

“Gezici” video önce ekranın sol alt kısmına yerleştiriliyor. Ancak kullanıcılar videoyu sayfada istedikleri bir yere sürükleyebiliyor. Farklı sayfalara geçildiğinde ise video kapatılıyor.

facebook-gezici-video-070715-2

Facebook’un “gezici” videolarını ilk olarak The Next Web sitesi ortaya çıkartırken, özelliğin dağıtımının kademeli biçimde gerçekleştirildiği düşünülüyor. Video seçeneklerini düzenli olarak geliştiren Facebook, videolara reklam yerleştirerek YouTube’un hakimiyetini kırmayı istiyor. Gezici videoların video izlenme sayısını artırması durumunda Facebook’un reklam alanlarını daha iyi pazarlayabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER