Teknoloji

Facebook Haber Kaynağının daha bilgilendirici olmasını istiyor

facebook

facebook haber kaynagiFacebook Haber Kaynağı algoritmasını yenilemek ve iyileştirmek için sonu olmayan bir yolculuğa girmiş gibi gözüküyor. Sürekli olarak bu konuda çalışmalar yapan sosyal paylaşım sitesi, kullanıcılarının kendileriyle daha ilgili içerikler görmesini amaçlıyor. Şirket bu yöndeki girişimini “sıralama sinyali” adını verdiği özelliğiyle bir adım öteye taşıyor.

Sıralama sinyaliyle birlikte bilgilendirici paylaşımlar Haber Kaynağının üst kısımlarına taşınacak. Çok ilginç veya bilgiledirici olmayan paylaşımlar ise altlarda kalacak.

Facebook, sıralama sinyalinin kullanılmasına ise “Akış Kalite Programı” adını taşıyan bir kitle kaynaklı araştırmanın ardından karar verdi. Bu programa katılanlar, karşılarına çıkan bağlantılara bilgilendiricilik seviyelerine göre 1 ile 5 arasında değişen puanlar verdi. Sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamaya göre, bir bağlantının bilgilendirici olarak nitelenmesinde ilgi alanları içinde olması önemli rol oynuyor. Mevcut gündemle ilgili olan veya fikri bir tartışmanın kapılarını açan paylaşımlar da bilgilendirici olarak değerlendiriliyor.

Facebook Haber Kaynağı güncellemesinin dağıtımına başlıyor

Facebook, sıralama sinyalini başka verilerle de birleştirerek Haber Kaynağındaki içeriklere düzen vermeyi planlıyor. Örneğin, bağlantıyı paylaşan kişiyle kullanıcı arasındaki ilişki ve benzer bağlantılara yorum yapma ya da paylaşma eğilimi gibi kriterler de dikkate alınıyor. Haber Kaynağı güncellemesinin dağıtımı başlamış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER