Teknoloji

Facebook Haber Kaynağı ayarlarına eklenen yeni seçeneklerle arkadaşlarınızın gönderilerini daha az görün

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-haber-kaynagi-kontrol-081114

Eğer aktif bir Facebook kullanıcısıysanız, Haber Kaynağınızın arkadaşlarınızın paylaştığı özçekim fotoğraflar, saçma videolar veya fotoğraflarla dolup taşmasını önlemek için çeşitli önlemler alıyor olmalısınız. Facebook da bir yandan Haber Kaynağının kullanıcılar açısından daha verimli bir ortam olması için çalışmalar yapıyor. Dün itibarıyla şirket kullanıcıların siteyi daha yararlı hâle getirmelerine olanak sağlayacak daha fazla kontrol sunuldu.

Facebook Haber Kaynağı için daha fazla derinliğe sahip bir ayarlar menüsü sunuyor. Artık Facebook arkadaşlarınızı tamamen gizlemek veya takibi bırakmak yerine, onların içeriklerini daha az görme yolunu tercih edebilirsiniz. Daha önce haber kaynağı içinde bir paylaşımı seçtiğinizde, onu paylaşan arkadaşınızdan gelen gönderileri tamamen kapatma imkanınız bulunuyordu, halbuki şimdi Facebook’a bu arkadaşın sesini azıcık kısma talebinde bulunabilirsiniz.

Ayrıca yeni bir görünüm sayesinde takip ettiğiniz veya takibi bıraktığınız kişileri hızlıca görebilirsiniz. Böylelikle kişileri bu gruplar arasında ekleyip çıkarabilir, hızlı kontrol imkanı elde edebilirsiniz. Markalar veya gruplar da bu uygulamaya dahil ediliyor. Eğer bir marka haber kaynağınızda fazla ses çıkarıyorsa, onu tamamen kapatabilir ve hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Tabii ki, söz konusu markanın sayfasını beğenmeyi bırakarak da aynı sonuca erişebilirsiniz, ancak daha fazla kontrol imkanı elde etmek genellikle iyi bir şeydir.

Facebook yeni ayarlar menüsünün masaüstü ve mobilde kullanıma sunulduğunu kaydediyor. Türkiye’deki kullanıcılar henüz bu ayarları görmüyor olabilirler, ancak kısa süre içinde haber kaynağı içinde daha fazla kontrol imkanına kavuşacaklardır.

İLGİLİ HABERLER