Teknoloji

Facebook Haber Kaynağı’nın dinamiklerini anlatacak

facebook haber kaynagi

Facebook Haber Kaynağı algoritmalarını daha iyi anlatabilmek adıyla yeni bir özelliği hayata geçirdi. “Bu paylaşımı neden görüyorum?” isimli özellik, bir paylaşımın Facebook kullanıcılarının Haber Kaynağı’nda neden görüldüğünü anlatacak. Sosyal paylaşım sitesi, benzer bir özelliği daha önce gösterdiği reklamlar için sunmuştu. Bir paylaşımın neden gösterildiğini anlatan bu özellik, kullanıcılara gelecekte görecekleri paylaşımlar üzerinde de daha fazla kontrol veriyor.

Kullanıcılar bu yeni seçeneğe paylaşımların sağ üst köşesindeki açılan menü üzerinden ulaşabiliyor. İlgili sayfa açıldığında Facebook’un paylaşımın gösteriminin altında yatan sebepleri görmek mümkün oluyor. Bu sebepler arasında paylaşımın sahibiyle geçmişte girilen etkileşim sayısı, etkileşime girilen içerik türleri ve paylaşımın genel popülaritesi gibi faktörler bulunuyor.

Haber Kaynağı’nın bir paylaşımı neden gösterdiğini açıklayan Facebook, bunun yanında gelecekte gösterilecek paylaşımların daha etkin kontrol edilebilmesi adına çeşitli araçlar sunuyor. Bunlar arasında “Önce Gör” ve “Takibi Bırak” gibi seçenekler ve Haber Kaynağı tercihlerine gidiş gibi seçenekler bulunuyor.

Facebook’un “Bu reklamı neden görüyorum?” özelliği de güncellendi. Facebook reklamlarının kullanıcı hedeflemesinin nasıl yapıldığı konusunda temel bilgileri daha önce sunmaya başlamıştı. Bu özellikle kullanıcılarının güvenini yeniden kazanmayı amaçlayan sosyal ağ, aynı doğrultuda yeni bir adım daha atıyor.

Facebook Haber Kaynağı dinamiklerini kullanıcılarına anlatan yeni özelliklerini bu hafta itibarıyla kullanıcılarına sunmaya başlayacak. Dağıtım sürecinin tamamlanmasının mayıs ayının ortasını bulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER