Teknoloji

Facebook haber değeri taşıyan “açık saçık” paylaşımlara izin verecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook haberFacebook bir açıklama yaparak görsel bakımdan “açık saçık” olarak nitelenebilecek paylaşımlara haber değeri taşımaları veya kamu yararına hizmet etmeleri durumunda izin vereceğini duyurdu. Sosyal paylaşım sitesi tarafından yapılan açıklamada; amacın herhangi bir güvenlik riskine yol açmadan veya bir görüntüyü görmek istemeyenlerin gözüne sokmadan daha fazla görüntüye ve hikayeye izin vermek olduğu belirtildi.

Facebook belli derecede şiddet ve çıplaklık içeren paylaşımlar üzerinde uyguladığı politikayı değiştirmesi için bir süredir yoğun baskı görüyordu. Şirketin bu konudaki katı tutumu, son zamanlarda çeşitli hatalı uygulamaları beraberinde getirmişti. Bu hataların sonuncusu, İsveç’te bir kanserle mücadele vakfı tarafından yayınlanan farkındalık videosunu sansürlemek olmuştu. İlgili videonun çizgiyle çizilmiş kadın göğüslerinin görüldüğü için sansürlendiği belirtilirken, Facebook hatadan dolayı özür dilemişti. Sosyal ağ, bir süre önce de Vietnam Savaşı’nın kült fotoğraflarından birini sansürlemişti. Sonrasında bu sansür de kaldırılmıştı.

Facebook haber değeri olup olmadığına karar verirken yerel normlara da dikkat edecek

Facebook haber değeri taşıyan “açık saçık” paylaşımlar konusundaki tutumunu gevşetecek olsa da, içeriklerin gösterimine karar verirken yerel hassasiyetleri göz önünde bulunduracak. Sosyal paylaşım sitesi yeni araç ve yaklaşımını hayata geçirirken kullanıcılarından ve iş ortaklarından da destek alacak.

İLGİLİ HABERLER