Teknoloji

Facebook haber bölümünü daha fazla ülkede gösterecek

facebook haber

Facebook, özel haber bölümünü bundan iki ay önce ABD’de kullanıma sunmuştu. Sosyal ağ, önümüzdeki 6 ila 12 aylık dönem içerisinde bu özelliğin kapsama alanını genişleteceğini açıkladı. Orijinal planlamaya kıyasla daha erken gerçekleşecek bu genişleme kapsamında İngiltere, Almanya, Fransa, Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerde özel haber bölümünün kullanıma açılabileceği belirtildi.

Tıpkı ABD’de olduğu gibi, listeye yeni eklenecek ülkelerde de haberler için Facebook tarafından içerik sağlayıcılarına ödeme yapılacak. Ancak özelliğin sunumunda kullanıcı tercihleri ve mevzuatlar doğrultusunda bazı değişikliklerin gerçekleştirilmesi muhtemel görünüyor.

Facebook’un küresel haber ortaklıklarından sorumlu başkan yardımcısı Campbell Brown, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Tüketici alışkanlıkları ve haber envanteri ülkeden ülkeye değişiyor. Dolayısıyla her ülkede haber ortaklarımızla yakın bir şekilde çalışarak o ülkeye en uygun deneyimi sunacağız. Bunu yaparken yayıncıların iş modellerine de gereken önemi vereceğiz.”

Facebook haber sekmesini daha çok ülkede sunma kararı alsa da, henüz ABD’de de bu hizmeti oturtmuş değil. Sosyal ağ özellikle yerel haber bulma konusunda sıkıntı yaşıyor.

İLGİLİ HABERLER