Teknoloji

Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü için özel bir sayfa oluşturdu

facebook guvenlik durumu kontroluFacebook Güvenlik Durumu Kontrolü adını verdiği sisteminin çapını biraz daha genişletiyor. Tamamen sisteme özel bir sayfa oluşturan sosyal ağ, kullanıcılara büyük bir kriz veya olay sonrasında iyi olduklarını arkadaşlarına ve ailelerine bildirme imkanı sunuyor.

Söz konusu sayfa, önümüzdeki haftalar itibarıyla tüm Facebook kullanıcılarına dağıtılmış olacak. Bu sayfa üzerinden acil durumlarda, doğal afetlerde ve çatışmalarda nelerin olup bittiği daha yakından takip edilebilecek. Bu sayfa üzerinden kimlerin güvende olduğu ve yardım çalışmalarındaki durum da görülebilecek.

Güvenlik Durumu Kontrolü daha öncesinde sadece belli bölgelerdeki kullanıcılar için aktive ediliyordu. Bu durum, risk altında olmayan bazı kullanıcılarını da güvende olduklarını bildirmeye teşvik ediyordu.

Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü sayfası keşif menüsünde yer alacak

Yeni Güvenlik Durumu Kontrolü sayfasına ayarlar sekmesi üzerinden erişebilecek. Söz konusu sayfaya erişimi sağlayan buton; Etkinlikler, Sayfalar ve Gruplar gibi sekmelerin de bulunduğu keşif menüsünde de yer alacak.

Doğal afetlerin ve terörün kendi Facebook sekmesine sahip olacak kadar sık yaşanması üzücü olsa da, Facebook’un insanlara güvende olduklarını bildirme imkanını vermesi önemli bir araç niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER