Teknoloji

Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü kullanıcılar tarafından aktive edilebilecek

facebook guvenlik durumu kontroluFacebook Güvenlik Durumu Kontrolü özelliğinin aktivasyonunu kullanıcılara teslim ediyor. Roma’da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, bundan böyle acil durumlarda kullanıcıların Güvenlik Durumu Kontrolü’nü kendi insiyatifleri doğrultusunda harekete geçirebileceğini belirtti. Söz konusu güncellemenin ne zaman dağıtılacağı henüz bilinmiyor. Ancak sosyal paylaşım sitesinin geçmişte özelliğin kullanıma sunulduğu durumlarla ilgili eleştiriler sebebiyle böyle bir karar aldığı düşünülüyor.

Roma’da bulunan Luiss Üniversitesi’nde düzenlen bir toplantıda katılımcıların karşısına çıkan Zuckerberg, İtalya’da geçtiğimiz hafta meydana gelen depremin ardından Güvenlik Durumu Kontrolü özelliğinden nasıl faydalanacaklarına ilişkin bir soruyu yanıtladı. Facebook CEO’su, insanların hikayelerini paylaşacakları araçların yanı sıra güvende olduklarını bildirebilecekleri kaynaklar da geliştirdiklerini ifade etti.

Zuckerberg, özelliğin bundan iki yıl önce doğal afetler sonrasında kullanılması amacıyla hayata geçirildiğini hatırlattı. Üzücü biçimde terör saldırılarının da özelliğin kapsama alanına girdiğini söyleyen Facebook CEO’su, bir sonraki adımda toplulukların felaketler sonrasında özelliği aktive edebilmesini planladıklarını belirtti.

Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü ilk kez 2015’teki Nepal depreminden sonra devreye girmişti

2014’ün sonlarında duyurulan Güvenlik Durumu Kontrolü, ilk kez 2015’te Nepal’de meydana gelen depremden sonra aktive edilmişti. Şirket, geçtiğimiz yılın kasım ayında Paris’te yaşanan terör saldırılarından sonra özelliğin kapsama alanını biraz daha genişletmişti. Ancak terör saldırılarının Güvenlik Durumu Kontrolü kapsamına alınmasının Paris saldırısı sonrasında gerçekleşmesi bazı eleştirileri de beraberinde getirmişti. Bu eleştirilerin temelinde ise Facebook’un Batı dünyasının kaygılarını daha fazla dikkate aldığı iddiası yer almıştı. Bu eleştirilerin ardından Facebook özelliği dünyanın dört bir yanında yaşanan çeşitli terör saldırılarının ardından da kullanıma açmıştı.

İLGİLİ HABERLER