Teknoloji

Facebook’un günlük kullanıcı sayısı 1 milyara yaklaştı

facebook hizmet türkiye

facebook-logo-230415

Facebook 2015’in birinci çeyreğine dair rakamları paylaştı ve bu rakamlar sayesinde sosyal ağın yılın ilk 90 gününde nasıl bir büyüme gösterdiğini görme fırsatı elde ediyoruz. Rakamlar sürekli büyümeyi, yeni kullanıcıları ve mobil cihazlarda artırılan hakimiyeti işaret ediyor.

31 Mart tarihinde biten mali çeyrek yılda sosyal ağ devi 1.44 milyar aylık aktif kullanıcıya ulaştı ve yıldan yıla yüzde 13’lük artış kaydetti. Ayrıca mobil cihazlarda aktif olan aylık kullanıcı sayısı da 1.25 milyara ulaştı, bu kalemde de yıldan yıla artış yüzde 24 oranında gerçekleşti. Facebook 936 milyon günlük kullanıcısının bulunduğunu, bunun da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 yükseliş demek olduğunu vurguladı.

Rakamların açıklanmasından sonra gerçekleştirilen telekonferansta Facebook CEO’su Mark Zuckerberg her gün mobil cihazlar üzerinden 1 milyar aramanın yapıldığını belirtti.

Finansal değerlere baktığımızda Facebook 3.45 milyar dolar gelirle yıldan yıla yüzde 42 artış kaydetti. Net gelir ise yıldan yıla yüzde 28 artarak 1.19 milyar dolar oldu. Şirket gelirlerinin yüzde 73’ünün mobil reklamlardan geldiğinin altını çizdi.

Bu da şirketin mobil reklam gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 büyüdüğü anlamına geliyor. Harcamalara bakıldığında Facebook’un maliyetlerinin yıldan yıla yüzde 83’lük artışla 2.61 milyar dolar olduğu ve üç aylık dönemdeki bu harcamalarının büyük bir kısmının araştırma ve geliştirmeye gittiği vurgulandı. Zuckerberg Facebook’un sanal gerçeklik ve hava araçları gibi alanlara yatırımını sürdüreceğini de işaret etti.

İLGİLİ HABERLER