Teknoloji

Facebook Gündem kişiselleştirilmiş ve popüler başlıkları web sitesinde gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sürekli değişen ve sosyal ağlarla örülü dünyayla ilgili kalmak ve Twitter ile daha sağlam bir zeminde rekabet etmek isteyen Facebook, Trending (Gündem) olarak adlandırılan yeni bir özelliği kullanıma sundu.

facebook-gundem-170114

Gündem özelliği kullanıcıların ilginç bulacakları ve onlarla ilgili olan her şeyi Haber Kaynağı sayfasının hemen sağ kenarında gösteriyor. Twitter’ın Gündem özelliğinden farklı olarak dünyanın o anda ne konuştuğunu göstermiyor, yani anlık veriler sağlamıyor. Bunun yerine son zamanlarda ortaya çıkan ve kullanıcılara göre kişiselleştirilmiş başlıkları sunuyor.

Facebook Gündem listesinin ilgi duyacağınız içeriklerin toplanmasıyla oluştuğunu ve Facebook genelinde popüler olan haber ve yazıları gösterdiğini belirtti. Her bir madde başlık içeriyor ve başlığa tıklandığında arkadaşın bir paylaşımına, sponsorlu bir sayfaya veya ilgili başka bir içeriğe yönlendirme yapılıyor.

Gündem bazı ülkelerde Facebook’un web versiyonu içinde sunulmaya başlandı. Facebook profilimizi kontrol ettiğimizde bu yeniliğin henüz gelmediğini gördük, ancak Türkiye’deki bazı kullanıcılar bu yeni özelliği Haber Kaynağı’nın hemen yanında görmeye başlamış olabilir. Facebook bu işlevi mobilde test etmeyi sürdürüyor.

İlgili >> Facebook

İLGİLİ HABERLER