Teknoloji

Facebook Gündem bölümünün mobil tasarımında daha fazla haber kaynağı gösterecek

facebook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebookFacebook Gündem bölümünün mobil tasarımında değişikliğe gidiyor. Yeni tasarımla kullanıcılar daha fazla sayıda kaynaktan alınmış haberleri karşılarında görebilecek. Yeni tasarımın ABD’deki iPhone kullanıcılarına dağıtımı başladı.

Bundan böyle Facebook iPhone uygulamasının arama kutusunda bir haber başlığına tıklandığında kullanıcıların karşısına farklı kaynaklardan alınmış pek çok haber çıkacak. Bu haberler karusel formatında gösterilecek ve ekran üzerinde sürükleme hareketi yaparak haberler arasında geçiş sağlanabilecek. Sonuç sayfasında haberlere ek olarak; arkadaşların ya da takip edilen kişilerin konuyla ilgili yorumlarını da görmek mümkün olacak. Facebook’tan yapılan açıklamada yeni tasarımın Android’e ve masaüstüne de getirileceği belirtildi.

facebook gundemFacebook kullanıcıların karşısına hangi yayınlardan alınan haberlerin çıkarılacağı konusunda karar vermeyecek. Şirket, 2016’nın önemli bir kısmında Gündem bölümünü iyileştirmek için çalışmıştı. Sosyal paylaşım sitesinin Gündem bölümündeki başlıklar için yazdığı tanımlar, ABD başkanlık seçimlerine giden süreçte ciddi tartışmalara yol açmıştı.

Haber seçimini yapan gerçek editörlerle yollarını ayıran Facebook, Gündem listesini bölgesel popüler konularla yumuşatma yoluna gitmişti. Aradığı dengeyi sağlamış gibi görünen sosyal paylaşım sitesi, hâlâ kendisini bir “medya şirketi” olarak tanımlama konusunda gönülsüz görünüyor. Şirket, yeni güncellemenin bir konu hakkında Facebook’ta en çok paylaşılan haberleri okumaya yardımcı olacağının altını çiziyor.

Facebook ürün müdürü Ali Ahmadi ve tasarımcı John Angelo, yeni formatta haberlerin bir tür öne çıkarılmış başlık işlevi göreceğini belirtti. Ahmadi ve Angelo, haber kaynaklarının konuya ilişkin neler söylediğini görmeyi kolaylaştırarak insanlara ilgilendikleri konular hakkında daha hızlı bilgi sahibi olma fırsatı sağladıklarının altını çizdiler.

Facebook Gündem konularını Haber Kaynağı içinde gösterecek

Facebook’un Gündem bölümüyle ilgili yenilikleri bununla sınırlı kalmıyor. Şirket, Gündem bölümünde en çok konuşulan üç konu başlığını kullanıcıların Haber Kaynağında göstermeyi test ediyor. Söz konusu test küçük bir kullanıcı grubuyla yürütülüyor.

Facebook’tan yapılan açıklamada, testin amacının Gündem bölümünü mümkün olan en yüksek seviyede bilgilendirici hâle getirmek olduğu belirtildi. Test aşamasında Haber Kaynağı içinde Gündem başlığını gören ve bundan memnun olmayan kullanıcılar, diledikleri takdirde bu bölümü kaldırabilecekler. Gündem bölümü kaldırıldıktan sonra bir daha gösterilmeyecek.

İLGİLİ HABERLER