Teknoloji

Facebook Gündem bölümü konu başlıklarını tamamen otomatik hâle getiriyor

facebook gündem

facebook gündemFacebook, Gündem olarak nitelendirebileceğimiz bölümde yer alan başlıklar için açıklamalar ve kısa haber özetleri yazmayı bırakacağını açıkladı. İngilizce versiyonda Trending başlığıyla sosyal ağda yer alan Gündem bölümündeki haber başlıkları bundan böyle bir algoritmanın kullanılmasıyla otomatik olarak oluşturulacak.

Quartz’ın haberine göre Facebook, 15-18 çalışanın yer aldığı Trending ekibindeki editoryal ekibin tamamını kovdu. Sosyal ağ şirketinin söylediğine göre ekipte hâlâ, Gündem bölümünde gösterilen hikayelerin yüksek kalitede kalmasını garanti altına alacak çalışanlar bulunmaya devam ediyor.

En son güncellemeyle birlikte Gündem bölümünde haber başlıkları yerine doğrudan gündem maddesiyle ilgili tek bir kelime veya konu etiketi gösteriliyor. Ayrıca sosyal ağda o konuyla ilgili kaç kişinin konuştuğunu gösteren bir sayı da buraya eklenmiş. Söz konusu sayı konu hakkında yapılmış ilk paylaşımlar ve konu hakkında yapılmış paylaşımları simgeliyor.

Kullanıcıların gördüğü konu başlıkları listesi hâlâ çeşitli faktörlere bağlı olarak özelleştirilmeye devam ediliyor. Bu faktörler arasında beğenilen Sayfalar, konum, daha önce etkileşime girilen gündem maddesi konu başlıkları ve tüm Facebook genelinde yüksek eğilim gösterilen konu başlıkları bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER