Eğlence

Facebook Grupları için Reels desteği ve yeni yanlış bilgiyle mücadele araçları geliyor

facebook grupları

Facebook Grupları yeni özelliklerle güncelleniyor. Bu yenilikler arasında gruplardaki tartışmaları daha sağlıklı hâle getirecek araçlar da bulunuyor. Reels videolarının gruplarda paylaşılabilecek olması ise en dikkat çekici yenilik olarak öne çıkıyor.

Kullanıcılar grup profilini ortak noktaları paylaşabilecek şekilde güncelleyebilecek ve grubun mesajlara açık olduğu bilgisini ekleyebilecek. Buna ek olarak, Facebook’ta herkese açık olarak gerçekleştirilen grup etkinliklerini Instagram Hikayeleri içinde paylaşmak da mümkün olacak.

Facebook gruplarda yanlış bilgilerin yayılmasını yavaşlatmaya yönelik adımlar da atıyor. Grup yöneticileri artık yalan olduğu bilinen bilgilerin bulunduğu paylaşımların görünürlüğünü sınırlı hâle getirebilecek. Böylelikle bu paylaşımlar silinmeden önce de erişilemez olacak. Grup yöneticilerine paylaşımları otomatik olarak reddetme veya paylaşımcıları engelleme imkanı daha önce sunulmuştu. Ancak bu yeni araç sayesinde grup yöneticilerinin “tuhaf içerik” trendlerini daha iyi kavrayabileceği belirtiliyor.

facebook gruplarıFacebook Grupları’nda diyalogu ve iletişimi öne çıkarmaya yönelik başka yenilikler de söz konusu. Sosyal medya devi, grup yöneticilerinin zorbalık veya taciz olarak algılanabilecek ancak normalde bu anlama gelmeyen ifadelere (Örneğin, bir inek için “şişman” demek) izin vermesini sağlayacak bir eklentiyi test ediyor. Bu eklenti daha önce yönettiği bir grup kural ihlâli nedeniyle kapatılan yöneticilerin kontrolündeki gruplara açılmayacak. Yöneticinin grupta aktif moderasyon yapması da aranan koşullar arasında bulunuyor. Grup yöneticilerinin üyeleri puanla ödüllendirmesi de test edilen bir diğer yenilik.

Facebook Grupları internette dolaşan pek çok yanlış bilginin kaynakları arasında yer alıyor. Sosyal medya devi hem bunu engellemeyi hem de pozitif iletişimi teşvik etmeyi amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER